Dienstenbond CNV

Faillissement Arfo Color Technics
19-01-2004

Deze week vernam CNV Media het bericht van het faillissement van Arfo Color Technics. Van de exacte positie van het bedrijf zijn wij door de curator (nog) niet op de hoogte gesteld. Wel kunnen we zeggen dat CNV Media uw werkgever ongeveer een half jaar geleden schriftelijk heeft opgeroepen een bedrijfsplan en markeringsplan te maken om op termijn het bedrijf overeind te houden in een veranderende markt. Wij trekken daarom maar voorzichtig de conclusie dat niet alleen een veranderende markt, maar ook een gebrek aan commercieel beleid het bedrijf is opgebroken.

Wat de exacte consequenties van die conclusie zijn, kan niet worden overzien, maar wij nemen aan dat de curator dat zal meewegen bij eventuele doorstartplannen of verkoop van de failliet. Als werknemer van Arfo heeft u daar op dit moment weinig aan. Het is een feit dat werknemers na faillissement nauwelijks nog iets kunnen ondernemen om de gang van zaken te beïnvloeden. We beperken ons daarom in dit verband tot het verstrekken van informatie. In de brochure die onze leden thuis gestuurd hebben gekregen, vindt u alle relevante informatie over faillissementen.

Vordering
Mocht u nog arbeidsvoorwaarden tegoed hebben van uw werkgever die niet door UWV GAK worden overgenomen, dan kunt u dat als vordering bij de curator indienen. Neemt u in dat geval contact met ons op. Mocht er sprake zijn van een doorstart of overname van de failliet, dan zullen wij in overleg gaan met de curator om te bezien of we uw rechtspositie overeind kunnen houden.
Voor het overige kunnen ook de bonden feitelijk niets ondernemen op dit moment. De belangrijkste begeleiding voor u als werknemer dient te komen van UWV GAK.

Onafhankelijk
Terzijde nog de opmerking dat de CNV Dienstenbond een onafhankelijke positie wil behouden ten opzichte van de curator en UWV GAK. Bij problemen kunnen wij het beste uw belangen behartigen vanuit die onafhankelijkheid. In voorkomende gevallen zijn wij daarom nooit aanwezig bij bijeenkomsten van de curator of UWV GAK. Ik hoop op uw begrip daarvoor. Het is een welbewuste keuze.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Siegbert van der Velde, tel: 0512-583440 (tijdens kantooruren).