Digitale Gemeente Houten

Fruitbedrijf tweede in strijd provinciale Milieuprijs 2003

maandag 19 januari 2004 - Door: Anouk Siegenbeek

Het fruitbedrijf Henk Uijttewaal in t Goy is, samen met Bertus van Doorn uit Werkhoven (gemeente Bunnik) en Ariën Smorenburg uit Woerden, tweede geworden in de strijd om de provinciale Milieuprijs 2003. De prijs, een geldbedrag van 700, werd op 11 december jl. door de gedeputeerde Milieu, de heer Binnekamp, overhandigd. De tweede prijs werd aan het fruitbedrijf toegekend voor de nieuwe milieuvriendelijke methode tegen vruchtboomkanker die door de telers wordt toegepast. De fruittelers behandelen hun vruchtbomen tegen kanker met celkalk (kalk verdund met water) via de beregeningsinstallatie. Het is een goedkoop, eenvoudig en effectief middel dat niet belastend is voor het milieu.

De eerste prijs ging naar Future Green Office Products uit Mijdrecht. Dit bedrijf heeft een productieproces ontwikkeld dat printercartridges
- met een hoge milieubelasting - geschikt maakt voor hergebruik. Miton Accu''s en Batterijen in Utrecht is derde geworden en kreeg ook 700. Dit bedrijf zorgt ervoor dat oude accu''s en batterijen van oplaadbare elektrische apparaten (boormachines, tandenborstels, etc.) weer als nieuw worden en bespaard daarmee de aanschaf van nieuwe apparaten. Hierdoor vindt een positieve beïnvloeding plaats van de weggooimentaliteit.

De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, GLTO en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).