Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/01)

Tilburg, 19 januari 2004.

Zes aanhoudingen bij alcoholcontrole

TILBURG - Aan de Spoorlaan heeft de politie zondagmorgen tussen acht- en twaalf uur een districtelijke alcoholcontrole gehouden. Er werden 200 blaastesten afgenomen waarbij zes bestuurders werden aangehouden. Twee automobilisten kwamen er af met een geldboete van 190 euro. De overige vier weggebruikers bliezen respectievelijk 1.10, 1.25, 1.30 en
1.65 promille. Van twee automobilisten werd in verband met de hoogte van het alcoholpromillage het rijbewijs ingevorderd. Tegen deze vier bestuurders maakt de politie proces-verbaal op.

Inbrekers nemen drie computerkasten mee uit school

GOIRLE - Bij een onderwijsinstelling aan de Venneweg in zijn afgelopen weekend drie computer systeemkasten en een printer weggehaald. Om bij de buit te komen hebben de inbrekers een gat in de omheining geknipt en een ruit van het schoolgebouw vernield.

Agenten treden op na klachten geluidsoverlast

TILBURG - Gistermiddag om vijf voor halfvijf al, hebben agenten bij een woning aan de Christinahof de 41-jarige bewoonster erop gewezen, dat het geluidsvolume van haar geluidsinstallatie de woonomgeving wel erg veel overlast in de buurt bezorgt. Een gesprek met de vrouw heeft in ieder geval opgeleverd dat de overlast ophield en uit gesprekken met buren is het de agenten gebleken dat op de vrouw vaker op willekeurige tijdstippen voor geluidsoverlast zorgt. Via buurtregie zal het geluidsgedrag van de vrouw gevolgd worden.

Voorbijganger voorkomt beroving van fiets

TILBURG - Een voorbijganger heeft gisteravond rond zes, door zijn aanwezigheid voorkomen, dat drie nog onbekende en met bivakmutsen gemaskerde mannen er op de Hagesteinstraat met de mountainbike van een 9-jarige Tilburgse jongen vandoor zijn gegaan. Als de Tilburgse jongen door het Reeshofpark fiets eisen zijn drie belagers dat hij de mountainbike af moet geven. Een van de mannen geeft met een ijzeren pijp de jongen een klap op de rug waardoor het slachtoffer ten val komt. Op de grond wordt hij door een tweede man in de rug en zij geschopt. Op het moment dat de drie daders in de verte een man aan zien komen maken ze dat ze er zonder fiets vandoor gaan. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met deze nog onbekende getuige. Het politieteam West wil graag dat de man zich meldt via het Landelijke Toegangsnummer Politie: 0900 - 8844. Mogelijk kan de man informatie verschaffen over de daders van deze laffe poging tot beroving.

Agenten bekeuren prostituee

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteravond rond tien voor halfzeven een 41-jarige Tilburgse vrouw bekeurd die het prostitutieverbod aan dit park overtrad. De agenten hebben haar eerst nog gewaarschuwd maar drie kwartier later troffen de agenten haar weer aan en toen is de vrouw op de bon gegaan.

Agenten houden Ier aan met gestolen spullen

TILBURG - Aan de Professor Verbernelaan hebben agenten gisteravond rond de klok van halfacht een 23-jarige, in Breda woonachtige Ier aangehouden. De agenten hebben in de auto die de man bij zich had en die in Breda is gestolen een OV-jaarkaart en een mobiele telefoon aangetroffen. De OV-jaarkaart is tijdens de afgelopen Kerstdagen bij een inbraak weggehaald uit een woning aan het Wilhelminapark en vermoed wordt dat de mobiele telefoon ook van diefstal afkomstig is. De aangehouden verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten bekeuren Tilburgse gebruiker

TILBURG - Aan de Gasthuisring hebben agenten gisteravond rond tien voor halftien een 32-jarige man uit deze stad bekeurd omdat hij aan de openbare weg drugs gebruikte. De gemeente Tilburg heeft voor de Gasthuisring en omgeving een alcohol- en drugsverbod vastgesteld.

Gestolen Jaguar aangetroffen en veilig gesteld

TILBURG - Aan de Berglandweg hebben agenten gisteravond rond tien over halfelf een auto in een vijver aangetroffen. De auto is gisteren in de gemeente Vught gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto rijdt door na letselaanrijding

TILBURG - Een 27-jarige man uit Venlo is rond middernacht aan de Spoorlaan aangereden door een nog onbekende auto. De Venlonaar is bij het oversteken van de Spoorlaan door de nog onbekende automobilist aangereden. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. De GGD heeft de man met vermoedelijk een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Agenten pakken jonge inbrekers

HULTEN - Surveillerende agenten hebben vannacht aan de Langenbergseweg in deze plaats drie nog jonge inbrekers aangehouden. De inbrekers komen uit Udenhout en Waalwijk en zijn 16, 17 en 18 jaar oud. Agenten zien tijdens hun surveillance het drietal met een auto in de berm rijden. Als zij de zaak controleren blijkt dat het contactslot van de auto is doorverbonden. Verder treffen de agenten in de auto goederen aan (computerspullen en mobiele telefoons) die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Het trio is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. De drie hebben bij transport naar hun cel al wel aangegeven dat ze de auto in Udenhout hebben gestolen.

Bron: Carel Bouman