Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-01-2004 - Persberichten District I

GETUIGENOPROEP DODELIJK ONGEVAL
DORDRECHT- Op zondag 18 januari heeft er een ernstig ongeval plaats gevonden op de kruising van de Dubbeldamseweg Noord/Singel met de Blekersdijk. Een 34-jarige automobiliste uit Dordrecht kwam in aanrijding met een motorrijder. Vermoedelijk is de automobiliste linksaf de Blekersdijk ingeslagen en is de motorrijder toen tegen de auto gereden. Er werd een traumahelikopter ingeschakeld. Er is nog getracht het 23-jarige slachtoffer uit Dordrecht te reanimeren, maar dit mocht helaas niet baten. De Regionale Verkeersondersteuning heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Hierdoor is de kruising enige tijd afgesloten geweest. De bestuurster van de auto is op het politiebureau opgevangen door Slachtofferhulp.

De politie roept getuigen van het ongeval op zich te melden, omdat de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
DORDRECHT- Op de Crayensteinweg heeft zondagavond 18 januari een aanrijding plaatsgevonden tussen twee autos . Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht verleende geen voorrang aan een 59-jarige man uit Dordrecht, waarna een aanrijding het gevolg was. De vrouw is met nek-en rugklachten door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon zij het ziekenhuis verlaten.

POLTIEHOND SPEURT PLEGERS RAMKRAAK OP
DORDRECHT- Zondagnacht 19 januari kwam er een melding binnen dat er een ramkraak gepleegd was bij een winkel aan de Dubbelsteynlaan West en dat de daders waren weggereden in de richting van de Vissersdijk. De verdachten werden uiteindelijk aangetroffen al rijdende op het fietspad tussen de Zuidendijk en de Jupiterlaan. De auto stopte en twee mannen namen de benen. De achtervolging werd ingezet met een politiehond, die na een flinke achtervolging over hekken en door tuinen beide verdachten wist op te sporen. Aangezien ze er bij de aanhouding nog vandoor probeerden te gaan werden beiden in respectievelijk arm en pols gebeten door de hond. Het gaat om een 30-jarige man uit Lunteren en een 36-jarige man uit Dordrecht. De buit van de ramkraak bestond uit sigaretten.