Ministerie van Buitenlandse Zaken


- Minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking

Z.E. K. Raghoebarsing

Dr. Sophie Redmondstraat 118

Paramaribo

Suriname


- Den Haag, - januari 2004


- Aan het begin van 2004 wil ik u, uw regering en de bevolking van Suriname veel geluk en voorspoed wensen in het nieuwe jaar. Met veel genoegen kijk ik terug op onze samenwerking in 2003. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze in dezelfde geest zal worden gecontinueerd.

Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. Tijdens een Verlengd Algemeen Overleg met de Tweede Kamer over Suriname op 9 december 2003 werd door verscheidene fracties opgemerkt dat de voortgang in het traject voor de sectorale benadering nogal traag verliep, dit met alle begrip voor de capaciteitsproblemen in Suriname en voor het feit dat een nieuwe aanpak een cultuuromslag vergt. Men was teleurgesteld dat de afronding van het merendeel van de sectoranalyses niet eerder dan het derde kwartaal van 2004 was voorzien.

Ik heb toegezegd de zorgen van de fracties onder uw aandacht te zullen brengen. Ik zou uw reactie op deze zorgen graag met de Tweede Kamer willen delen.- Een kopie van deze brief zend ik aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal.


- A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven

===