Politie Limburg-Zuid

Voetganger aangereden en zwaar gewond achtergelaten, getuigen gezocht!

Klimmen 19-01-2004 - Zondagavond 18 januari 2004, omstreeks 22.20 uur, raakte een 36-jarige inwoner uit Klimmen zeer ernstig gewond nadat hij op de Reterbekerweg in Klimmen door een auto was aangereden. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

De automobilist, die de aanrijding veroorzaakte, is na de aanrijding doorgereden. Later hielden agenten een 28-jarige inwoner uit Klimmen aan die ervan verdacht wordt de aanrijding te hebben veroorzaakt. Kort daarvoor werd de bestelautoauto van de man op een veldweg in de buurt van de aanrijding aangetroffen.

Het slachtoffer was in gezelschap van zijn vriendin te voet op weg naar huis en liep, gezien vanuit de richting Klimmen, aan de linker zijde van de rijbaan. Op zeker moment werd hij door een auto van achteren aangereden, waarna de betreffende automobilist doorreed.

De verdachte werd ingesloten. Hij had een bloed/alcoholpromillage van ruim 1,7.
Na de aanrijding heeft een tot nu toe onbekende automobilist, die vermoedelijk in een Skoda Fabia reed, eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Later is de man ter plaatse weer vertrokken. De politie roept deze getuige in het bijzonder op, maar ook andere getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie (0900-8844)