Gemeente Dordrecht


---

Kunstenares Diana van Hal richt 2e kunstkamer Hans Spigt in

Vincent Brinkhof
Opnieuw heeft een Dordtse kunstenaar de werkkamer van wethouder Cultuur, Hans Spigt, ingericht. Dit keer viel de beurt aan Diana van Hal. Diana is de tweede kunstenaar die de kamer van de wethouder een ander uiterlijk geeft. Nico Parlevliet ging haar voor, terwijl Anja de Jong de derde en laatste `kunstkamer' voor haar rekening zal nemen.

Kunstkamer
De kamer krijgt een monumentale plafondschildering van vijf bij zeven meter. Daarop zijn patronen te zien die een relatie hebben met de West-Afrikaanse vormtaal. De kleur blauw voert de hoofdtoon. De vergader- tafel krijgt een nieuw uiterlijk en aan de muur verschijnt recente grafiek en lino's.
Kunstenaar Jan Stigt uit Gouda ontwerpt een lichtobject, dat zowel het plafond als de tafel zal verlichten.

Diana van Hal heeft zich laten inspireren door motieven en structuren die in haar werk een steeds prominentere rol spelen. De inrichting van de kamer laat een ontmoeting zien van de Nederlandse cultuur en elementen uit andere werelddelen. Vooral West-Afrika is voor haar een grote bron van inspiratie.

Nieuwsgierig?
De kunstkamer is vanaf week 6 open voor publiek op dinsdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Wie de kamer wil bezoeken kan daarvoor een afspraak maken met Sonja Heijdemann, telefoon 078 - 6396106.

In juni 2002 nodigde het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) Dordtse kunstenaars uit om een ontwerp te maken voor de kamer van Spigt. 17 kunstenaars reageerden op de oproep. Een kleine commissie maakte de uiteindelijke keuzes. Bij het ontwerp moesten de kunstenaars rekening houden met een aantal voorwaarden. Zo moest er voldoende daglicht in de kamer blijven, moesten ramen open kunnen en mochten de wanden niet worden verplaatst.