Ministerie van Defensie


---


---

foto: Topschutter Dick Boschman (Fabienne Wink-Bruijs)

Sergeant Dick Boschman wint Hell Open in Noorwegen

19-1-2004 15:07:00

Sergeant Dick Boschman heeft in Noorwegen de "Hell Open"gewonnen, een internationale wedstrijd voor luchtgeweerschutters. Tweede werd de Noor Rolland en derde de Zweed Akerholm. De schietinstructeur bij de Infanterie was op de eerste wedstrijddag onverslaanbaar: hij won zowel de kwalificatiewedstrijd over 60 schoten als de finale over 10 schoten. Zijn eindscore bedroeg 700,7 punten: twee meer dan zijn naaste concurrent.

Op de tweede wedstrijddag in de Noorse stad Hell begonnen de deelnemers weer vanaf nul punten. Opnieuw wist Boschman de kwalificatieronde over 60 schoten te winnen. Maar in de finale kwam hij 0,3 punten te kort: nu was het de Noor Sanvoll die met 698 tegen 697,7 zegevierde. Boschman werd tweede en de Zweed Akerholm wederom derde.

Eerder deze maand won Boschman op beide wedstrijddagen het internationaal toernooi van Luxemburg. In het Olympische jaar is het leveren van een stabiele topprestatie van essentieel belang. In de aanloop naar de Spelen van Athene, waarvoor de infanterist al genomineerd is, wordt een intensief wedstrijdprogramma afgewerkt om die stabiliteit aan te scherpen.