Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 19 januari

Den Helder 19-01-2004 - 15.30 uur

Inbraak in woning
Warmenhuizen, zondag 18 januari 2004.
Tussen zaterdag 09.30 uur en zondag 17.15 uur werd ingebroken in een hoekwoning aan de Alingterp in Warmenhuizen. De daders kwamen binnen door het keukenraam, aan de achterzijde van de woning, open te breken. De woning werd geheel doorzocht. In ieder geval worden een videocamera, computerspelletjes en twee leren jassen ontvreemd.

Auto-inbreker overlopen
Den Helder, zondag 18 januari 2004.
Op zondagavond omstreeks 23.00 uur werd er ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond in de Jan in 't Veltstraat te Den Helder. De inbraak werd gezien vanuit de woning van de eigenaar. Enkele gezinsleden renden naar buiten. De 42-jarige moeder van het gezin was er als eerste. Zij kreeg een klap van de inbreker, waardoor zij ten val kwam. Toen de andere gezinsleden bij de auto kwamen, was de inbreker en al vandoor. Van de auto bleek een raam te zijn ingeslagen. De inbreker was juist doende geweest met het verwijderen van de autoradio.

Alcoholcontrole
Den Helder, maandag 19 januari 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.00 uur werd op de Westgracht te Den Helder een 43-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. De man was opgevallen doordat hij over de weg slingerde. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 620 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.