Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 19 januari

Alkmaar 19-01-2004 - 15.30 uur

Inbraak in scholen
Alkmaar, zondag 18 januari 2004.
Op zondagavond omstreeks 21.00 uur werd een inbraak ontdekt in een gebouw van het Horizon College aan de Drechterwaard te Alkmaar. De daders kwamen binnen door met een baksteen een raam in te gooien. Uit de school werden in ieder geval vier computers ontvreemd. Afgelopen weekend werd ook ingebroken in de OPDC aan de Slochterwaard in Alkmaar. Ook hier werd een raam geforceerd en gingen de daders er met computerapparatuur en een magnetron vandoor.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, zondag 18 januari 2004.
Op zondagavond omstreeks 23.10 uur vond er op de Bergerweg te Alkmaar een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een van de voertuigen werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Bergen die in haar auto knel kwam te zitten. Zij moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Zij werd vervolgens voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier bleken de verwondingen (vermoedelijk) beperkt te blijven tot kneuzingen. De bestuurder van de andere auto, een 44-jarige Alkmaarder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 715 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en zal zijn rijbewijs moeten inleveren. Hoe de frontale botsing heeft plaats kunnen vinden wordt nog onderzocht.

Botendief aangehouden
Alkmaar, maandag 19 januari 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.50 uur kreeg de politie melding dat twee mannen aan het "rommelen" waren met een bootje dat afgemeerd lag langs de Nicolaas Beetskade in Alkmaar. Ter plaatse trof de politie een man aan die aangaf te willen gaan vissen. Omdat er in de boot geen hengels lagen, maar wel een ijzerzaag, werd de man aangehouden. Hij probeerde aanvankelijk om hard lopend weg te komen, maar kon snel door de politiemensen worden achterhaald. De verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, gaf aan de boot te hebben willen gebruiken als slaapplaats.

Diefstal auto
Heerhugowaard, maandag 19 januari 2004.
In de nacht van zondag op maandag is een personenauto ontvreemd vanaf de van Wijngaardenstraat in Heerhugowaard. Het betrof een zwarte Renault 5 met kenteken YF-10-YP. Vanaf het terrein van een sloperij aan de Marconistraat in Alkmaar werd tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 10.00 uur een personenauto ontvreemd. Hier betrof het een rode Opel Astra met kenteken FZ-LT-46.