Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 19 januari

Hoorn 19-01-2004 - 15.30 uur

Stremming A7
Hoorn, maandag 19 januari 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 06.00 uur vond er op de Rijksweg A7 te Hoorn (richting Purmerend) op het viaduct bij de afslag Hoorn (McDonalds) een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. Hierbij ontstond alleen materiele schade. Door het ongeval kon het verkeer echter mondjesmaat doorstromen en liep de A7 vol tot voor de afslag Hoorn Noord. Hierdoor kwam ook het verkeer op de N302 stil te staan. Het verkeer zocht een andere weg en nam hiervoor de Hoornseweg. Doordat ook op de kruising Hoornseweg - Zwaagdijk een aanrijding plaatsvond tussen een personenauto en een bedrijfsauto, raakte ook hier het verkeer gestremd. Ook hierbij raakte niemand gewond. Gelijktijdig vond er op de A7 door de filevorming een kettingbotsing plaats, waarbij vier personenauto's betrokken raakten. De bestuurder van een van de betrokken auto's, een 46-jarige man uit Opperdoes, raakte gewond en moest met nekklachten worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Het duurde uiteindelijk tot 08.00 uur voordat het verkeer weer normaal door kon rijden.

Beroving
Hoorn, maandag 18 januari 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.00 uur fietste een 19-jarige man uit Zwaag door het park Risdammerhout te Hoorn. Toen hij een groepje van drie mannen/jongens passeerde, werd hij van zijn fiets getrokken en geslagen. Toen hij op de grond lag, werd hij beroofd van zijn portemonnee en GSM. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Aanrijding met letsel
Schellinkhout, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 14.35 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Schellinkhout gewond bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed in een personenauto over de Dorpsweg in haar woonplaats toen zij de macht over het stuur kwijtraakte, in de berm terecht kwam en hier tegen een boom botste. De vrouw moest voor onderzoek per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleken de verwondingen mee te vallen.

Inbraak
Opperdoes, zondag 18 januari 2004.
Tussen vrijdag 15.00 uur en zondag 18.20 uur werd een inbraak ontdekt in een woning met kantoor aan het Oosteinde te Opperdoes. De daders kwamen het pand binnen door een raam van het bedrijfsgedeelte te forceren. In het pand werden nog een vier tussendeuren vernield. De gehele woning werd doorzocht. Hier werden geld, computerspelletjes en sieraden buitgemaakt. Uit het bedrijfsgedeelte werd een zware kluis weggenomen. Voor het vervoer werd ook een aanhangwagen van het bedrijf ontvreemd. Deze aanhanger werd later teruggevonden. Van de inhoud van de kluis zullen de inbrekers weinig plezier hebben. Er waren alleen oude documenten in opgeborgen.

Alcoholcontrole
Hoorn, maandag 19 januari 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.05 uur werd tijdens een routinecontrole op het Kerkplein in Hoorn een 45-jarige automobilist uit Venhuizen gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 545 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.
Omstreeks 00.50 uur werd op de Provincialeweg te Hoorn een 36-jarige man uit Schellinkhout in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 835 ug/l. Dit is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek de man al eerder bekeurd te zijn wegens het rijden onder invloed in 1989, 1999 en 2001. De verdachte was opgevallen doordat hij over de weg slingerde.
Omstreeks 02.30 uur moest een 34-jarige automobilist uit Twisk een ademanalyse afleggen. Hij werd gecontroleerd op het Keern in Hoorn. Deze verdachte blies 540 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Diefstal aggregaat
Zwaag, maandag 19 januari 2004.
Afgelopen weekend werd vanaf een bouwterrein aan de Marowijne te Zwaag een aggregaat ontvreemd. Het apparaat stond op een met een hek afgesloten terrein. Toen medewerkers van het bedrijf op maandagmorgen ter plaatse kwamen bleek ongeveer 2,5 meter van het hekwerk plat te liggen en was het aggregaat verdwenen. Gezien het gewicht, is het apparaat vermoedelijk met een vrachtwagen met een kraan weggehaald. Het oranjekleurige aggregaat is van het merk Ablas, type Copco en heeft een waarde van ongeveer 20.000 euro.