Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos en De Heer & Co Software gaan partnerschap aan

Partnerschap resulteert in branchespecifieke oplossingen

Nieuwegein, 19 januari 2004 - Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), marktleider in enterprise business intelligence (EBI) en corporate performance management (CPM)-oplossingen, en De Heer & Co Software, softwareleverancier voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening, zijn op 13 januari 2004 een samenwerkingsverband aangegaan. Dankzij deze samenwerking kunnen beide organisaties hun klanten een completere serviceverlening aanbieden en sneller inspringen op de behoeften in de markt.

"Wij zijn zeer content om in deze tijd, die gekenmerkt wordt door snelle veranderingen, in Cognos een betrouwbare en stabiele partner te hebben gevonden. Dit partnerschap zorgt ervoor dat wij de mogelijkheid krijgen om de informatievoorziening uit onze applicaties op een nog hoger niveau te brengen", aldus Martin de Visser, Directeur De Heer & Co Software. "Onze filosofie sluit uitstekend aan op die van Cognos. Software moet er namelijk voor zorgen dat de daadwerkelijke gebruikers op verschillende niveaus binnen de organisatie worden ondersteund en daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de geboden kwaliteit en de klanttevredenheid."

"De groeiende markt heeft behoefte aan branchespecifieke oplossingen. Het partnerschap met De Heer & Co Software geeft invulling aan deze behoefte. Met de toevoeging van onze corporate performance management-oplossingen wordt de eindgebruiker een complete oplossing aangeboden. Dit is de basis voor een goed partnerschap en nog belangrijker een tevreden klant", aldus Hans Sint Nicolaas, Managing Director Nederland & Denemarken.

Over De Heer & Co Software

De Heer & Co Software, onderdeel van De Heer Groep, is sinds 1989 actief als innovatieve ontwikkelaar en leverancier van software voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening. De Heer & Co heeft niet alleen grote deskundigheid op het gebied van automatisering maar ook praktische kennis van de branches van de klanten. Zowel ontwikkeling als ingebruikname van de software van De Heer & Co is volledig op de praktijk afgestemd. De Heer & Co biedt advies bij ICT-vraagstukken, ontwikkelt maatwerkprogrammatuur, biedt systeemintegratie en levert in eigen beheer ontwikkelde software voor de gezondheidszorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Voor meer informatie: www.deheer-groep.nl.

Over Cognos

Cognos, marktleider in enterprise business intelligence (EBI) en corporate performance management (CPM) oplossingen, levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM kunnen organisaties hun prestaties meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.

Martin de Visser, Directeur De Heer & Co Software en Hans Sint Nicolaas, Managing Director Nederland & Denemarken, Cognos BV.



Ingezonden persbericht