BUSINESS MEDIA BV


Nieuw softwarehuis gespecialiseerd in franchisemarkt

Na enkele jaren van succesvolle samenwerking met de FranchiseNet software hebben Koelewijn & Partners uit Baarn en Business Media uit Ede een gezamenlijk bedrijf opgericht dat is gespecialiseerd in automatisering van franchiseketens. Vanaf de start in 2001 was er grote belangstelling voor de software in de franchisewereld en inmiddels zijn er honderden winkels en bedrijven mee uitgerust. Het geheim van het succes schuilt in de gebundelde kennis van Koelewijn en Business Media op het gebied van franchising en automatisering. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een intranetpakket dat nauw aansluit bij de behoeften in de Franchisewereld. Het nieuwe bedrijf heet FranchiseNet bv en beide oprichters zijn ieder voor de helft eigenaar.

De software FranchiseNet is inmiddels in een nieuwe versie beschikbaar, dat over nog meer mogelijkheden en gebruiksgemak beschikt. Met FranchiseNet kunnen franchiseformules zeer snel en efficient worden geautomatiseerd als het gaat om de dagelijkse communicatie tussen hoofdkantoor en franchisenemers. Bijvoorbeeld voor handboeken, nieuws of agenda's en nog veel meer. Maar er zijn ook steeds meer franchiseformules die maatwerk vragen voor het afwikkelen van transacties en processen. Daarbij gaat het om bestelsystemen, kassakoppelingen of modules voor het inroosteren van personeel.

Bijzonder is, dat de software volledig op internet draait. Dat betekent dat iedereen met een inbelverbinding en een wachtwoord vanaf elke werkplek of thuis kan inloggen en werken. Deze ontwikkeling past volledig in de trend dat steeds meer transacties via internet worden afgewikkeld. Moderne websoftware is erg stabiel en betrouwbaar. Daarom is het ook geen probleem meer om kernprocessen van bedrijven via het web af te wikkelen. Business Media ontwikkelt alles binnen de internationale Microsoft standaarden. Dat is niet alleen stabiel, maar ook een open industriestandaard dat grote voordelen biedt bij het koppelen naar andere omgevingen of databases.

Omdat de FranchiseNet software in feite klaar is, kan men er snel mee online. Bovendien is de software volledig uitontwikkeld en heeft het de harde praktijkeisen doorstaan. Voor de gebruiker betekent dat weinig risico voor startproblemen. FranchiseNet wordt op licentiebasis geleverd waardoor franchiseketens in staat zijn om veel automatisering in huis te halen met een relatief geringe investering. De kosten worden bovendien gespreid.

Los van de efficiencywinst die de software oplevert, zijn er inmiddels aanzienlijke besparingen bereikt bij de bedrijven die ermee werken. Andere ketens halen er weer onmisbare management informatie uit, waardoor de centrale aansturing van een franchiseformule kan verbeteren. In alle gevallen is de intensiteit en de kwaliteit van de samenwerking tussen franchisenemer en -gever verbeterd. Daarom kan worden gezegd dat FranchiseNet ook daadwerkelijk iets toevoegt aan de organisatie.

Volgens de beide direteuren Veerling en Koelewijn van FranchiseNet bv is dat ook de reden van investeringsbereidheid bij klanten. 'Software die zichzelf niet op een bepaalde manier terugbetaalt redt het niet in deze wereld.' Meer informatie is ook te vinden op de website www.franchisenet.nl.

19 januari 2004

Meer informatie:

FranchiseNet bv
Gerhard van der Bijl

0318-43.23.03
gerhard@businessmedia.nl

Maurice van Rijn

035-5485934
rijn@koelewijn.nl

19 jan 04 15:54