EHBO HET ORANJE KRUIS
http://www.ehbo.nl/Nieuws.htm

Eerste hulp aan kinderen voor staatssecretaris in verwachting

19 januari 2004

De staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw ir. C.E.G. van Gennip MBA, heeft maandag 19 januari jl.het eerste exemplaar van de uitgave Eerste Hulp aan Kinderen in ontvangst genomen. Aansluitend overhandigde zij het hoofd en de leidsters van Kinderdagverblijf Het Ezeltje het boekje op de Bezuidenhoutseweg 91 in Den Haag.

Het Oranje Kruis brengt het boekje Eerste Hulp aan kinderen uit. Deze uitgave is onderdeel van de serie rond het Oranje Kruis boekje, waarin de eerste hulp aan volwassenen is beschreven. In overeenstemming met de internationale trend om de beschrijving van Eerste Hulp te verdelen naar jonge kinderen (0-1 jaar), kinderen (1-8 jaar) en volwassenen, is in dit boekje de eerste hulp beschreven aan kinderen van 0 tot 8 jaar.

Een kind is immers geen kleine volwassene.

Onderwerpen die behandeld worden in dit boekje zijn o.a.: brandwonden, botbreuken, reanimatie, stoornissen in bewustzijn, vergiftigingen, ziekteverschijnselen, preventie et cetera.

In en om het huis gebeuren de meeste ongelukken. Dit boekje is bij uitstek geschikt voor ouders van kinderen, of voor anderen die veel met kinderen te maken hebben: kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen et cetera die de cursus Eerste Hulp aan Kinderen willen volgen.
Deze cursus zal gegeven gaan worden door de plaatselijke EHBO-verenigingen.

De Stichting Koninklijke Nationale Organisatie voor Reddingwezen en Eerste Hulp bij Ongelukken Het Oranje Kruis ontwikkelt leerstof voor eerstehulpverleners en instructeurs, bewaakt namens de overheid de kwaliteit, de examinering en de geldigheid van het Diploma Eerste Hulp en de verschillende certificaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annet de Voogd en Irene Ogier, afdeling Communicatie van Het Oranje Kruis, tel. 070 3383233 of per e-mail: communicatie@ehbo.nl. Dit persbericht is ook digitaal leverbaar. Vanaf dindag 20 januari a.s. zijn tevens fotos (digitaal) beschikbaar van de overhandiging op
www.ehbo.nl/persinfo.htm

19 jan 04 16:01