Politie Hollands Midden
Datum: 19 januari 2004


Dodelijk ongeval blijkt geen zelfdoding Hillegom
Technisch onderzoek en getuigenverklaringen hebben onlangs uitgewezen dat het treinongeval op de Nieuweweg van woensdag 24 december, waarbij een 47-jarige automobilist uit Noordwijk verongelukte, geen zelfdoding betrof. Bij de bewaakte spoorwegovergang reed de automobilist die ochtend om de gesloten slagbomen heen waarna hij werd aangereden door een trein.

Getuigen van aanrijding gezocht Noordwijk
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist op maandag 19 januari. Een 18-jarige bromfietser uit Rijnsburg reed omstreeks 01.30 uur over de Gooweg en stak bij 'groen' licht de kruising Gooweg/Van Berckelweg over. Hier werd hij aangereden door een zwarte BMW die uit tegemoetkomende richting kwam. De automobilist sloeg bij deze kruising rechtsaf in de richting van Voorhout en raakte met de achterzijde van de auto het stuur van de bromfiets. De Rijnsburger raakte uit balans en viel. De automobilist is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen, en met name naar een automobilist die de bromfietser kenbaar maakte het ongeval te hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk via telefoonnummer 0900 - 884 (lokaal tarief).

Aanhoudingen na vernieling autospiegel Noordwijkerhout
De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari zes jongeren uit Noordwijkerhout tussen de 16 en 21 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een autospiegel. Even voor 24.00 uur fietste een groepje jongeren op de Kerkstraat waarna één van hen de spiegel van de daar geparkeerde auto aftrapte. Een getuige seinde de politie in waarna vijf verdachten op aanwijzen van deze getuige op de Gooweg konden worden aangehouden. De 21-jarige bleek niet bij de groep te horen en werd weer in vrijheid gesteld. Uit de verhoren bleek dat een 18-jarige verdachte de spiegel had afgetrapt. Deze verdachte werd korte tijd later bij het bureau aangehouden. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de 18-jarige verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --