Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  19 januari 2004                                               
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Woninginbraak
Gisteravond is ingebroken in een woning aan de Pater van Meursstraat. Via het forceren van een deur is toegang verschaft tot de woning. Het is nog onbekend wat de 42-jarige eigenaar mist. De man deed aangifte.


Diefstal auto

Vanaf de Marsstraat is afgelopen weekend een witte Opel Corsa gestolen met kenteken
YV-67-XG. De eigenaar deed aangifte.
Vanaf de Lage Markt is gisteravond een zwarte Volkswagen Bora gestolen met kenteken 26-GT-FN. De eigenaar deed aangifte.

Blik op veilig - Géén bestuurders onder invloed
Bij alcoholcontroles gisteravond tussen 17.00 uur en 23.00 uur op onder meer de Waalkade, Energieweg en Weurtseweg zijn in totaal 110 blaastesten afgenomen. Géén van de gecontroleerde bestuurders zat onder invloed achter het stuur.


District Tweestromenland


Beneden-Leeuwen - Verdwenen na botsing met lichtmast

Gisteravond is op de Zijveld een bestuurder met zijn auto tegen een lichtmast gereden die daardoor schade opliep. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij wel het vernielde voertuig verlaten aan, de bestuurder en twee inzittenden waren echter verdwenen. Twee van hen werden even later op de Van Heemstraweg aangetroffen, een vrouw en een man beiden in de leeftijd van 24 jaar uit Polen. De man was gewond aan het hoofd. Beiden zijn aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval waarbij volgens een getuige nog een gewonde was gevallen, mogelijk de bestuurder. De man en de vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Naar de bestuurder van de auto wordt nog gezocht.


Groesbeek - Woninginbraak

Gistermiddag is ingebroken in een woning aan de Hogewaldseweg. Via een niet afgesloten deur is toegang verschaft tot de woning. Een videorecorder, sierraad en geldbedrag zijn uit de woning weggenomen. De 61-jarige eigenaar deed aangifte.


Wijchen - Diefstal auto

Vanaf de Oude Klapstraat is afgelopen weekend een rode Opel Corsa gestolen met kenteken FP-HG-35. De eigenaresse deed aangifte.


District De Waarden


Tiel - Woninginbraak
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Wilhelmina Druckerstraat. Via het forceren van een deur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden 50 computerspellen weggenomen. De 22-jarige eigenaar deed aangifte.


Tiel - Diefstal auto

Vanaf de Spoorstraat is gisteren een groene Volkswagen Transporter gestolen met kenteken 17-BG-KF. De eigenaar deed aangifte.


Maasbommel - Inbraak woning

Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. De toegang tot het pand is verschaft via het forceren van een raam. Uit de woning werden sierraden weggenomen. De 54-jarige eigenaar deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --