Politie Drenthe

Maandagmiddag 19-01-04

Assen 19-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietsers gewond bij aanrijdingen
EMMEN - Maandagochtend tegen 8.00 uur is een 14-jarige fietser uit Emmen aangereden door een 63-jarige automobiliste uit dezelfde plaats. De fietser reed over de parallelweg van de Rondweg bij de Dordsestraat en wilde daar oversteken. De vrouw, die van de andere kant kwam, sloeg af en zag de fietser niet aankomen. De fietser is met een dubbele beenbreuk en kneuzingen naar het Scheperziekenhuis gebracht. MEPPEL - Maandagmorgen rond 8.30 uur is een 14-jarig meisje uit Ruinerwold gewond geraakt bij een aanrijding. Ze stak op haar fiets de Haakswold over in de richting Oosterboer en verleende daarbij geen voorrang aan een 41-jarige vrouw uit Ruinerwold die daar met haar personenauto reed. Het meisje werd geschept en is met een hersenschudding en diverse kneuzingen naar het ziekenhuis Meppel gebracht.

Buitenboordmotor gestolen
ASSEN - Uit een schuur aan de Eemland is afgelopen weekeinde een Mercury buitenboordmotor van 5 pk gestolen. De schuur is opengebroken. Een 45-jarige vrouw deed aangifte.

Graafmachines gestolen
EMMER COMPASCUUM - Afgelopen weekeinde zijn vanaf een bouwlocatie aan de Middenweg twee grote graafmachines gestolen. Het betreft Hitachi rupsgraafmachines, oranje van kleur met blauw/grijze cabines. De machines, met een gezamenlijke waarde van ongeveer 230.000, zijn waarschijnlijk op een dieplader vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen.

Assenaar ter zake bedreiging agenten aangehouden

ASSEN - Vanmorgen werd in zijn ouderlijke woning een 20-jarige Assenaar aangehouden. De man, een broer van de verdachte die op 13 januari bij het politiebureau aan de Weiersstraat ontsnapte, werd aangehouden ter zake bedreiging van politieagenten en het in bezit hebben van harddrugs. De man bedreigde meerdere keren agenten tijdens het onderzoek naar zijn gezochte verdachte broer. Deze heeft zich gemeld bij de politie Assen. (Informatie hierover bij Ron Reinds, tel. 0592 383211)

Gewonden van verkeersongevallen alsnog overleden EMMEN / TIENDEVEEN - De 27-jarige automobilist uit Gieten, die op dinsdag 13 januari in Emmen op de Rondweg na een slip tegen een boom botste, is woensdag alsnog aan zijn verwondingen overleden. Hetzelfde geldt voor de 74-jarige vrouw uit Westerbork, die op donderdag op de Hoogeveenseweg in Tiendeveen in de berm terechtkwam en daar tegen een boom botste. Zij is op vrijdag aan haar verwondingen overleden. Ernest Zinsmeyer 0592 361127 Persvoorlichting tot donderdagmiddag