Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 januari 2004


Ulft - Fietsendief aangehouden


Agenten hebben zondagavond een 20 jarige inwoner uit Bocholt aangehouden. De jongeman had eerder die dag, omstreeks 16.15 uur, een fiets weggenomen voor een woning aan de Leeuwerik. Door het gegeven signalement kon de man worden aangehouden. Bij de jongeman werd een hoeveelheid weed en xtc pillen aangetroffen. Hij is voor onderzoek ingesloten.


Ulft - Diefstal uit bedrijf


Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Weggenomen werden een computer, een beeldscherm en een printer. Van het pand werd een ruit vernield.


Lichtenvoorde - Inbraak bedrijf


Zondag omstreeks 21.05 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Dieselstraat. Weggenomen werden twee computerschermen. Door getuigen werd gezien dat twee mannen buiten het pand stonden en twee mannen naar buiten klommen en alle vier in een gereedstaande auto stapten en met hoge snelheid wegreden richting James Wattstraat.


Eibergen - inbraak in supermarkt


Van een supermarkt aan de Kluiversgang werd vannacht rond 02.55 uur een ruit vernield. Er is niets weggenomen. Vermoedelijk is men gestoord.


Hengelo - Op de kerktoren


Zondagmiddag zijn twee inwoners uit Hengelo bekeurd. De twee, 27 en 29 jaar oud, waren op het hoogste punt van de kerktoren geklommen om foto's van de omgeving te maken. De kerktoren wordt gerenoveerd en staat in de steigers. De toren is afgezet met een hekwerk en er zijn borden geplaatst met "verboden toegang". De boete bedroeg 30 Euro.


Eibergen - Auto en rijbewijs kwijt


Een 22 jarige automobilist uit Rekken moest zondagmiddag zijn rijbewijs en auto inleveren. De man reed op de Lintveldseweg 152 km/u. Hier is 80 km/u toegestaan. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Hengelo - Te hard


Een 28 jarige automobilist uit Hengelo reed op de Kieftendorp 111 km/u, waar 60 km/u is toegestaan. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --