Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/1)

Oosterhout, maandag 19 januari 2004

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
KAATSHEUVEL: Op de Zuidhollandsedijk betrapte een buurtbewoner omstreeks 11.45 uur op maandag 19 januari een 25-jarige man uit Sprang-Capelle toen hij in een auto aan het inbreken was. De man heeft hem aangehouden en overgegeven aan de politie. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. De buurtbewoner raakte bij de aanhouding aan zijn handen gewond omdat de inbreker hem beet.

Politie treft gestolen auto uitgebrand aan
SPRANG-CAPELLE: De polite trof op zondagavond 18 januari een Suzuki Alto uitgebrand aan bij de tennisvelden aan de Julianalaan. De auto was een dag eerder gestolen vanaf de Fazant.

Agenten pakken jonge inbrekers
HULTEN: Surveillerende agenten hebben vannacht aan de Langenbergseweg drie nog jonge inbrekers aangehouden. De inbrekers komen uit Udenhout en Waalwijk en zijn 16, 17 en 18 jaar oud. Agenten zien tijdens hun surveillance het drietal met een auto in de berm rijden. Als zij de zaak controleren blijkt dat het contactslot van de auto is doorverbonden. Verder treffen de agenten in de auto goederen aan (computerspullen en mobiele telefoons) die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Het trio is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. De drie hebben bij transport naar hun cel al wel aangegeven dat ze de auto in Udenhout hebben gestolen.

Aanrijding letsel
RIJEN: De politie kreeg maandag 19 januari omstreeks 07.40 uur melding van een aanrijding op de kruising Ericsonstraat/Nijverheidslaan. Een 29-jarige automobilist uit Dongen, rijdende op de Ericsonstraat, wilde op deze kruising een voor hem rijdende 38-jarige automobilist uit Breda inhalen. De automobilist uit Breda had van te voren kenbaar gemaakt, dat hij linksaf de Nijverheidslaan in wilde rijden. Op het moment dat hij linksaf sloeg werd hij ingehaald. De 29-jarige automobilist uit Dongen is met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis te Breda.

Onderzoek naar woninginbraak en autodiefstal
WAALWIJK: Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Verwielstraat. Men kwam de woning binnen door aan de voorzijde een raam open te breken. Uit de woning werd geld, een TV en een mobiele telefoon gestolen. Tevens werden twee autos gestolen, namelijk een donkerblauwe Porsche Carrera, met kenteken ZB-ZS-46 en een blauwe Mini Cooper met het kenteken 80-JS-KS. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd en de autos landelijk als gestolen gesignaleerd.

Vrouw gewond bij aanrijding
TERHEIJDEN: Maandag 19 januari werd de politie omstreeks 08.00 uur bij een aanrijding geroepen op de Wagenbergse Baan. Een 30-jarige vrouw uit Hooge Zwaluwe stond te wachten bij het verkeerslicht tussen de rotonde van Wagenberg en de oprit van de A59. Een 28-jarige automobilist uit Gilze zag dit te laat en reed vol op de achterzijde van de auto. De bestuurster van de stilstaande auto is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Breda.

Verkeersongeval door olie op wegdek
NIEUWENDIJK: Maandagochtend 19 januari omstreeks 08.30 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de A27. De bestuurder van een busje reed richting Breda. Ter hoogte van Nieuwendijk lag er olie op de weg. Daardoor slipte het busje en kwam het dwars op de rijbaan terecht. Een personenauto die achter het busje reed, kwam in de vangrail terecht na een ontwijkpoging. Drie andere autos konden niet meer tijdig stoppen en reden er bovenop. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Rijkswaterstaat heeft de weg tijdelijk afgezet en de olie opgeruimd.

Bron: Connie Polak