Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (19/1)

maandag, 19 januari 2004

Man aangehouden voor tanken zonder betalen

BREDA- De politie heeft vannacht 53 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij meerdere keren getankt zou hebben zonder te betalen. Begin januari zou hij bij een pompstation in Etten-leur voor 35 euro hebben getankt en was weggereden zonder te betalen. De pompbediende had het kenteken opgenomen en de zaak bij de politie gemeld. Inmiddels is gebleken dat de man ook wordt verdacht van tanken zonder te betalen in de gemeenten: Woensdrecht, Halderbergen en Rucphen. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft werd hij gesignaleerd en vannacht tijdens een routinecontrole aangehouden. De man is in verzekering is gesteld.

Politie arresteert drie mannen voor openlijk geweld

BREDA- De politie heeft gisteravond drie Bredanaars in de leeftijd van 20 tot 25 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal zou zaterdag naar een kennis in Breda zijn gegaan om hem duidelijk te maken dat hij een klein geldbedrag dat hij had geleend onmiddellijk moest terugbetalen. Gewapend met een stok met spijkers en een zwaard waren ze de woning binnengedrongen en hadden ze de vader van het gezin en een van zijn kinderen daarmee bedreigd. Ook huisraad moest het ontgelden. Met veel moeite wist de bewoner zijn belagers buiten de deur te krijgen, maar raakte daarbij wel licht gewond. De politie heeft het drietal aangehouden voor poging tot doodslag, bedreiging en openlijke geweldpleging.

Dief steelt tas van 74 jarige uit rollator

BREDA- Een nog onbekende dief heeft gisteren bij een 74 jarige vrouw haar handtas uit het bakje voorop haar rollator gehaald. De vrouw, die slecht ter been is, wandelde over de Heerbaan toen ze door een onbekende jongen van rond de 16 jaar werd aangesproken. De jongen zat bij een leeftijdgenoot achterop een oma fiets. Nog voor de vrouw in de gaten had wat de plannen van de jongen waren ging hij er al met haar tas met 30 euro vandoor. De jongen droeg volgens de vrouw een grijze zogenaamde houtjes-touwtjes jas, blond krulhaar met lichte plukjes.

Politie arresteert verdachte na steekpartij

ZEVENBERGEN- De politie van het team Moerdijk heeft vannacht een 22 jarige inwoner uit Zevenbergen aangehouden, omdat hij zijn vroegere vriend met een mes zou hebben gestoken. Aanleiding voor de steekpartij is vermoedelijk een relatie kwestie. Het slachtoffer moest vannacht nog worden geopereerd en ligt op intensive care van het Amphiaziekenhuis in Breda, maar is buiten levensgevaar.

De steekpartij vond rond middernacht plaats bij de woning van de 22 jarige verdachte uit Zevenbergen. Volgens de huidige lezing van het verhaal zou het 22 jarige slachtoffer de auto hebben beschadigd van zijn vriend, die dit had gezien. Gevolg was dat tussen beide mannen een flinke ruzie ontstond en werd er over en weer geslagen. Op enig moment zou er een steekvoorwerp getrokken zijn waarbij de 22 jarige man uit Zevenbergen mee in zijn been werd gestoken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie bekeurt fietsers tijdens verlichtingscontrole

BAVEL/ALPHEN: De politie heeft maandagmorgen in het district Breda verlichtingscontroles gehouden. Aan het Koolpad in Bavel zijn vijf fietsers bekeurd die zonder voor en/of achterlicht reden. Van de 35 gecontroleerde fietsers op het Bels Lijntje in Aphen ontvingen 16 bestuurders eveneens een proces-verbaal.

Politie onderzoekt mishandeling

BREDA: Maandagmiddag heeft een 21-jarige inwoner van Breda bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. De man fietste zondagnacht rond 03:00 uur door de Lunnetstraat toen hij het aan de stok kreeg met een groep jongens.
Na een woordenwisseling kreeg de Bredanaar aan de Emerparklaan van een jongen uit de groep enkele klappen op zijn gezicht, waardoor hij zijn bril verloor. Toen hij wilde vluchten werd hij ingehaald door een van zijn belagers en weer ten val gebracht. Het slachtoffer heeft een opgezwollen oogkas en hevige hoofdpijn overgehouden aan de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Bonnen voor te hard rijden

BREDA- Tijdens een vandaag gehouden radarcontrole op de Academiesingel en de Ambachtenlaan bekeurde de politie 324 automobilisten. Op de Academiesingel was 95 km per uur de hoogst gemeten snelheid. Op de Ambachtenlaan 74 km per uur.

Bron: R. van Kuik/H. Snepvangers