Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 januari 2004


Ermelo - ramkraak met gestolen auto


In de nacht van zondag op maandag is een snelkraak gepleegd bij een radio- en tvzaak aan de Dokter Holtropstraat in Ermelo. Er werden drie dure LCD / Plasma tv-toestellen weggenomen. In de winkel werd verder schade veroorzaakt aan enkele andere tv-toestellen en een paar witgoed - apparaten. Omstreeks 03.40 uur werd de toegangsdeur van het pand geramd met vermoedelijk een gestolen BMW. Dezelfde nacht werd in Putten een grijze BMW type 318 i ontvreemd. Deze auto werd later in de nacht uitgebrand teruggevonden in een woonwijk langs de A1 in Amersfoort. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Ermelo - autobrand


Afgelopen nacht rond 03.20 uur bleek een bedrijfsauto bij een pand aan de Harderwijkerweg in Ermelo in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak en schade is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.


Putten - Inbraak in woning

Werd zondagmiddag ingebroken in een woning aan de Lage Engweg. Er werd een deur geforceerd. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid geld en sieraden.


Elburg - Fout parkeren


Zondag is er op verschillende locaties in Elburg gecontroleerd. Er werd 19 maal bekeurd voor fout parkeren.


Harderwijk - Diefstal personenauto


Zondag werd tussen 09.30 en 10.45 een personenauto weggenomen vanaf het Kerkplein. Het gaat om een donkerblauwe Ford Fiesta met kenteken PX-RS-02.


Ermelo - Auto's vernield


In de nacht van zaterdag op zondag werden in de Reigerstraat en omgeving meerdere auto's vernield. Van de auto's was de buitenspiegel afgetrapt en/of een ruit ingeslagen.


Ermelo - Aanhoudingen na gooien vuurwerk


Agenten hebben zondagavond 4 jongens, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, uit Ermelo aangehouden. Zij hadden op De Wetstraat vuurwerk door een brievenbus van een woning gegooid. De schade is nog niet vastgesteld. De vier zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Nunspeet - Diefstal uit bedrijf


In een bedrijf aan de Waterweg is afgelopen weekend ingebroken. Er werd een deur geforceerd om in het pand te komen. Weggenomen is een camcorder.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --