Persberichten district Den Bosch

's-Hertogenbosch 19-01-2004

TWEE JONGENS AANGEHOUDEN NA VERNIELING AUTO

's-HERTOGENBOSCH - Naar aanleiding van de vernieling van een auto die geparkeerd stond aan de Pieter Borstraat in Den Bosch zijn twee jongens van 16 en 18 jaar, beiden uit Den Bosch, als verdachten aangehouden. De ruit van een geparkeerde auto werd vernield. Door twee politie-agenten zijn de verdachten aangetroffen op de Citadellaan. Zij zijn aangehouden. Na verhoor zijn de twee jongens in vrijheid gesteld.

RUIT VAN WINKEL INGEGOOID

's-HERTOGENBOSCH - Van een winkel aan de Orthenstraat is zondagavond een glazen deur vernield. Hierbij is uit de winkel lingerie weggenomen van verschillende merken. Getuigen verklaarden dat twee jongens op een donkere scooter (met lichte strepen) bij de winkel gezien zijn. De bestuurder is beschreven als een blanke jongen, met witte muts en oranje jasje. Zij reden weg in de richting van Eurocinema. In de omgeving is uitgekeken naar verdachten uitgekeken, maar er is niemand aangetroffen.

AANGEHOUDEN OPENBARE DRONKENSCHAP

's-HERTOGENBOSCH - Aan de Vughterstraat in Den Bosch is zondagavond een 38-jarige man uit Den Bosch aangehouden wegens openbare dronkenschap.

GETUIGEN GEZOCHT: GEWAPENDE OVERVAL

's-HERTOGENBOSCH - In een videotheek aan de Lugteren in Den Bosch heeft zondagavond tussen half 9 en 9 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Bij het afsluiten van de zaak wilden een 19-jarige medewerkster en een 19-jarige man het pand verlaten. Hij werd plotseling teruggeduwd door een gewapende man, die Geld, geld riep. Zij hebben onder bedreiging van een wapen, geld uit de kassa aan de man gegeven, waarop hij vertrok.
Het gaat om een man van ongeveer 1.70 meter. Hij droeg een dikke zwarte jas met wit patroon over de mouwen. Hij had een zwarte wollen muts tot over zijn voorhoofd en een witte panty over zijn gezicht. De politie is op zoek naar getuigen, met name over verdachte personen en voertuigen die zich rond dat tijdstip in de omgeving hebben opgehouden: telefoon 0900-8844.

AANGEHOUDEN APV

's-HERTOGENBOSCH - Aan de Branderijstraat in Den Bosch zijn zondagavond twee mannen, beiden 26 jaar en uit Rosmalen, aangehouden op grond van de APV. Een beveiligingsmedewerker had de mannen op heterdaad aangehouden. De verdachten liepen met zaklantaarns op de binnenplaats van een pand aan de Branderijstraat. In hun auto lagen onder meer stanleymessen en een kniptang. De mannen zijn overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld. Zij zijn aangehouden op grond van artikel 48 APV; het is verboden om tussen 22.00 een 06.00 uur valse sleutels, lantaarns of enig ander gereedschap op de weg te vervoeren of bij te hebben die ertoe kan dienen zich onrechtmatig toegang tot een gebouw te verschaffen (deel van de tekst)).

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-HERTOGENBOSCH - Maandagochtend is in een winkel aan de Pettelaarseweg in Den Bosch een 14-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Hij had twee flesjes, waaronder een Bacardi Breezer, in zijn mouw verstopt en verliet de winkel zonder te betalen. Hij heeft afstand gedaan van de flesjes en kreeg een ontzegging voor de winkel van een jaar. Deze zaak wordt afgehandeld via HALT.

AANRIJDING MET LETSEL

's-HERTOGENBOSCH - Op de Vlijmenseweg in Den Bosch heeft maandagochtend een ongeval plaatsgevonden tussen twee autos waarbij de bestuurders gewond raakten. Een 32-jarige automobilist uit Utrecht reed achter op een 23-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel. De vrouw stopte voor het verkeerslicht, waarop de achter haar rijdende man niet meer kon stoppen. De vrouw had last van haar nek en een wond aan het gezicht. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De man had een bult op zijn voorhoofd. Hij droeg geen autogordel.

AANGEHOUDEN NA BEDREIGING EN MISHANDELING

's-HERTOGENBOSCH - Aan de Kooikersweg in Den Bosch is maandagmiddag een 35-jarige man, woonachtig te Vught, aangehouden. Hij heeft een 31-jarige man uit Den Bosch tegen het hoofd geslagen.

TRAANGAS PALEIS VAN JUSTITIE

's-HERTOGENBOSCH - Bij het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan in Den Bosch is maandagmiddag een 21-jarige man aangehouden met een busje traangas. In het paleis van justitie wort elke bezoeker bij binnenkomst gecontroleerd op wapenbezit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van detectiepoortjes. Tijdens controle van de verdachte werd in zijn binnenzak een busje traangas aangetroffen waarop hij is aangehouden door een beveiligingsmedewerker. De verdachte is overgedragen aan de politie. Het busje is in beslag genomen.