Persberichten district Land van Cuijk

Cuijk 19-01-2004

GELUIDSAPPARATUUR EN VERMOEDELIJK GESTOLEN GOEDEREN IN BESLAGGENOMEN

GRAVE - De politie heeft zondagavond een geluidsinstallatie en een aantal andere goederen inbeslaggenomen vanuit een woning aan de Ooievaarshorst in Grave. Die avond kwam omstreeks 22.20 uur een melding binnen van geluidsoverlast. De ter plaatse gekomen agenten constateerde inderdaad dat er harde muziek gedraaid werd. Omdat er vanaf dat adres reeds vaker overlast veroorzaakt werd, ging de politie de woning binnen en nam de geluidsapparatuur in beslag. In de woning trof de politie ondermeer een aantal GSM's aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, alsmede een aantal hoedenplanken waarin luidsprekers zaten. Ook deze zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Daarnaast werden patronen, zogenaamde losse flodders aangetroffen. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De bewoner, een 20-jarige Gravenaar kon helaas ontkomen. Hij staat bekend als een veelpleger, zogenaamde stelselmatige dader. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

CONTROLES

CUIJK, OEFFELT, BOXMEER - Op de Raamweg en de Guldengaarde in Cuijk zijn zondagavond bij een controle 2 fietsers bekeurd die zonder licht reden. Op de Raetsingel in Boxmeer en de Beugenseweg in Oeffelt zijn vier overtredingen bekeurd: drie voor het rijden zonder verlichting op de fiets/bromfiets en eenmaal zonder rijden zonder vereist rijbewijs.
-----
Aan de Grote Baan in Landhorst zijn zondagmiddag bij een snelheidscontrole 17 passanten bekeurd; de hoogst gemeten snelheid was 130 km/u.

-----
In Cuijk bij de Beersebaan en Simon Homburgstraat waar vermoedelijk straatraces werden gehouden, zijn zondagavond zijn drie bekeuringen uitgedeeld, waarvan een voor het ontbreken van een geluiddemper, een voor de verkeerde verlichting aan de voorkant en een voor het ontbreken van een bromfietscertificaat.