Ingezonden persbericht


Burgemeester Cohen neemt computers in ontvangst

IBM neemt nieuw bedrijfspand in gebruik in Amsterdam

Amsterdam, 19 januari 2004 - IBM nam vanochtend in Amsterdam een nieuw bedrijfspand in gebruik. Het pand is geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden en schoolkinderen uit groep 1 en 2. Ook Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, en Bart Fehmers, algemeen directeur van IBM Nederland, woonden de opening bij.

Het nieuwe bedrijfspand van IBM biedt plaats aan zo'n 1.700 medewerkers en zorgt daarmee voor extra arbeidsplaatsen in Amsterdam. Samen met het IBM hoofdkwartier vormt het nieuwe pand de IBM Campus. In het nieuwe pand wordt onder meer een fitnesscentrum ingericht.

Tijdens de feestelijke opening nam burgemeester Cohen vijftig zogenoemde KidSmart computers in ontvangst die IBM schenkt aan Amsterdam. De KidSmart computers zijn bedoeld voor kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 3 - 7 jaar. IBM deelt deze computers wereldwijd uit om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van educatie en het ontwikkelen van talent van mensen van alle leeftijden. Eerder schonk IBM al KidSmart computers aan scholen in Den Haag, Helmond, Rotterdam, Haarlem en Zoetermeer.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden woonde de opening bij in het kader van het project 'de makkelijkste website', een initiatief om de integratie van analfabeten te verbeteren. Prinses Laurentien zet zich al enkele jaren in voor de bevordering van alfabetisering in Nederland. Tijdens de opening is de eerste pilot van het project aangekondigd.

Over IBM
Als 's werelds grootste en meest innovatieve ICT bedrijf biedt IBM oplossingen aan ondernemingen om innovatie, efficiency en effectiviteit te realiseren. IBM's on demand strategie richt zich op integratie van alle bedrijfsprocessen met toeleveranciers, klanten en partners waardoor adequaat kan worden geanticipeerd op ontwikkelingen in de markt. Samen met haar Business Partners biedt IBM geïntegreerde, flexibele oplossingen; zakelijk advies, hosten van infrastructuur, technologie-ontwerp, trainingen en een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten.

Voor meer informatie
Etta Pouw
IBM Nederland N.V.
Communications
Johan Huizingalaan 761
1066 VH Amsterdam
Tel: 020 513 4228
Fax: 020 617 7600

Bijgaand een foto van de opening met Prinses Laurentien, de kinderen, de KidSmart computers en Bart Fehmers.

(See attached file: Foto opening nieuwe IBM pand 19 januari.jpg)