Ingezonden persbericht


P S B E R I C H T

Vmbo ers voelen zich minst veilig op school

Amsterdam, 19 januari 2004 21% van de vmbo-leerlingen voelt zich wel eens onveilig op school, tegen 16% van de havo- en 4% van de vwo-leerlingen. Op de vraag of detectiepoortjes op school een goed idee is om de veiligheid te verhogen, antwoordt 50% van de vmbo-leerlingen positief. Tenslotte heeft 35% van de vmbo-leerlingen wel eens gemerkt dat een medeleerling op school een wapen bij zich had tegen 27% en 17% van respectievelijk havo- en vwo-leerlingen.

Deze cijfers zijn afkomstig uit een landelijke poll onder ruim 600 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen, gehouden vanaf vrijdag 16 januari 2004 op www.schoolweb.nl. Het veiligheidsgevoel onder havo- en vwo-leerlingen werd al eerder getoetst in de TKMST Havo/vwo Monitor.

Aromedia
Aromedia is uitgever van media op het gebied van studie en beroep. Daaronder vallen de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze onderzoek onder ruim 31.000 scholieren en studenten. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 37 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.

­­­­­­­#####