Gemeente Apeldoorn

Wethouder Ober doorbreekt stilzwijgen

Wethouder Ronald Ober (VVD) heeft besloten, om met ingang van 1 mei 2004, bij de gemeenteraad van Apeldoorn zijn ontslag in te dienen. Met deze beslissing maakt de wethouder een eind aan de al geruime tijd lopende speculaties rond de wethouderszetel voor het tweede deel van de ambtstermijn.
Bij de vorming van het huidige college van burgemeester en wethouders werd de afspraak gemaakt dat na twee jaar de VVD één van zijn twee wethouderszetels afstaat aan de PvdA, die dan het tweede deel van de ambtstermijn met twee wethouders volmaakt. De speculaties werden sterker in oktober 2003 na het vertrek van wethouder Theo Kuijpers en de benoeming van een nieuwe VVD-wethouder, in de persoon van Rob Metz, voor de resterende periode van zeven maanden. Ronald Ober doorbreekt nu de stilte met zijn besluit.
Ober: Na 14 jaar Apeldoornse politiek, waarvan 10 jaar wethouder waarin ik me met veel enthousiasme heb ingezet voor de Apeldoornse samenleving, kies ik er nu voor om per 1 mei a.s. mijn loopbaan als wethouder te beëindigen'.
Ronald Ober heeft nog geen andere baan maar wil, door het nemen van dit besluit, zich in alle vrijheid kunnen oriënteren op zijn werkzame periode na 1 mei 2004.

Ober heeft de VVD-fractie en het college van Burgemeester en Wethouders inmiddels op de hoogte gebracht van zijn besluit.

Na acht jaar wethouderschap sociale zaken en welzijn is wethouder Ober deze periode belast met overheidscommunicatie (inclusief beeldvorming, lobby en externe betrekkingen), het dienstverleningsproject, wijkontwikkeling, burgerzaken, personeel en organisatie, het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO) en projecten als maatschappelijk ondernemen, Zonnehoeve en Omnisport.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-jan-2004 05:09