Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (19/1)

Bergen op Zoom, maandag 19 januari 2004

Politie onderzoekt woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond omstreeks 23.30 uur merkten de bewoners van een woning aan de Koningin Wilhelminastraat bij thuiskomst dat in de loop van de middag of avond was ingebroken in hun woning. Waarschijnlijk is door middel van een valse sleutel een achterpoort geopend, waarna men een keukenraam heeft geforceerd en toegang tot de woning heeft verkregen. De gehele woning werd doorzocht. Op dit moment is bij de politie nog niet bekend welke bezittingen werden ontvreemd; de gedupeerden zullen in de loop van de week aangifte van de inbraak doen.
Ook in een appartement aan de Ericalaan werd zondag een inbraak ontdekt. Hier werd een slot door middel van de Bulgaarse methode geforceerd, waarna men toegang tot de woning wist te verkrijgen. De gehele woning werd doorzocht.
Politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben bij beide woningen een sporenonderzoek verricht. Tevens is door de politie in de nabije omgeving van de woningen een buurtonderzoek gehouden.

Bejaarde vrouw beroofd van handtas

BERGEN OP ZOOM: Op 18 januari omstreeks 15.30 uur is op de Kleine Kerkstraat een 82-jarige vrouw op brutale wijze van haar tas beroofd, waarbij zij ten val kwam. De daders zijn twee ongeveer 20-jarige jongens. Tot op heden heeft de politie geen getuigen van de laffe roof.

Golfliefhebber voor honderden euros gedupeerd

BERGEN OP ZOOM: Een liefhebber van de golfsport werd in de nacht van zaterdag op zondag behoorlijk gedupeerd door inbraak in zijn auto. Onbekenden hebben vanuit de auto, die geparkeerd stond op de van Swietenlaan een vijftal golfclubs, witte golfhandschoenen en andere goederen weggenomen. Als klap op de vuurpijl hebben ze tevens de auto (merk Lexus) voorzien van een drietal diepe krassen in de lak. De politie heeft aangiften van diefstal en vernieling opgenomen.

Politie onderzoekt woninginbraak

HOOGERHEIDE: Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in een woning aan de Rozenlaan. De daders kwamen de woning binnen door het verbreken van de achterdeur, waarna de gehele woning werd doorzocht. De politie weet op dit moment nog niet of er goederen zijn buitgemaakt en zo ja, welke. De bewoners zullen zo spoedig mogelijk aangifte komen doen op het politiebureau. Politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Eventuele overeenkomsten met andere woninginbraken zullen hierin worden betrokken. Daarnaast is door politiemensen een buurtonderzoek in de nabije omgeving van de woning gehouden.

Man gewond na eenzijdig verkeersongeval

WOENSDRECHT: Maandagmiddag belandde een 43-jarige automobilist uit Krabbendijke aan de Caterspolder kort na 14.30 uur met zijn auto op de kop in de sloot. Omdat de man erin was geslaagd uit eigen beweging uit zijn voertuig te komen, troffen de gealarmeerde politiemensen bij aankomst staand naast zijn auto aan. Ondanks het feit dat de man grote haast had en het vooral zijn intentie leek te zijn de plaats des onheils zo snel mogelijk weer te verlaten, is de man voor controle per ambulance overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis. Uit zijn verklaringen bleek namelijk dat de man met grote kracht met zijn borstkas op zijn stuurwiel was geslagen. De man is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.
De politie heeft ter plaatse het overige verkeer begeleid en een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Deze is vermoedelijk gelegen in het slechte weer, mogelijk in combinatie met een te hoge snelheid. De brandweer heeft assistentie verleend en een kunstmatige dam aangelegd om te voorkomen dat olieresten in de sloot en het grondwater zouden geraken. Het Hoogheemraadschap zal zorgdragen voor sanering van de sloot.

Politie houdt dronken bestuurder aan

OSSENDRECHT: Zondagnacht omstreeks 2.45 uur werd een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom op de Putseweg door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek dat de man bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd (630 ug/l.). De man zal zich later voor een rechter dienen te verantwoorden. De politie heeft in ieder geval een rijverbod van 7 uur opgelegd en het rijbewijs van de man ingevorderd.

Politie houdt autodief aan

ZEGGE: De politie heeft zondagnacht omstreeks 4.15 uur in Oudenbosch een 33-jarige man uit Zegge aangehouden in verband met diefstal van een auto en het tanken zonder te betalen. De man maakte in de omgeving van het Dr. Huijsmansplantsoen op behoorlijk luidruchtige wijze nogal wat amok, waarna hij werd aangehouden. Het voertuig, dat met draaiende motor en doorverbonden bedrading naast de tierende verdachte stond, was eerder die nacht gestolen vanaf de Hoefstraat in Zegge, waarna met het voertuig omstreeks 4.00 uur bij een tankstation langs de Rijksweg A58 was getankt zonder te betalen. De politie heeft maandagmorgen aangifte opgenomen van de diefstal van de auto en een onderzoek ingesteld naar de videobeelden, die werden gemaakt van het tanken zonder betalen. Naar de identiteit van een tweede verdachte, die duidelijk zichtbaar is op de videobeelden, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Politie houdt snelheidscontrole

RUCPHEN: Maandagmorgen werd door het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de Politie Midden en West Brabant op de Gebrande Hoefstraat te Rucphen buiten de bebouwde kom de snelheid van 472 passanten gemeten. De maximum toegestane snelheid van 80 km/u werd door 29 personen overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u.

Bron: Manon Ostendorf