2e persbericht van maandag 19 januari 2004

Eindhoven 19-01-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Westerzandweide is tussen zondag 20.30 uur en maandag 7.30 uur ingebroken. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader is binnengekomen. Gestolen werden 70 cds en 12 DVDs.

Helmond: Binnen door hengelen

In een woning aan de Mr. Rietkerklaan is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De voordeur van het pand werd opengemaakt via de brievenbus. Uit de woning werden een GSM, een spelcomputer, een fax, een laptop, ongeveer 100 Euro, een horloge, 55 CDs en 20 DVDs gestolen.

Geldrop: Politie zoekt eigenaar gevonden pony

De politie in Geldrop is op zoek naar de eigenaar van een Shetland pony die afgelopen zaterdagavond rond 21.30 uur is gevangen op de Kaartmakersring in Eindhoven. Het dier stond kort daarvoor op de spoorlijn ter hoogte van de spoorbrug over het Eindhovens Kanaal. Het treinverkeer is daardoor enige tijd stilgelegd. Nadat hij naar de Eindhovense wijk Tongelre liep, kon de pony worden gevangen. Vervolgens is hij naar een manege in de buurt gebracht. Het is onbekend waar het dier vandaan komt. De eigenaar heeft zich nog steeds niet bij de politie gemeld. Het gaat om een bruine Shetland pony met zwarte manen en een zwarte staart. De hengst is vier tot vijf jaar oud. Hij heeft geen hoefijzers. De eigenaar, of mensen die weten waar de pony thuishoort, kunnen zich melden bij de politie in Geldrop via 0900-8844.

Mierlo: Auto weg naar woninginbraak

In een woning aan de Wersakker is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden de autosleutels van een grijze Mercedes-Benz CLK 200 gestolen. De auto met het kenteken 10-NF-NB is vervolgens van oprit weggenomen.

Oirschot: Auto weg na diefstal jas

Uit een horecagelegenheid aan de Sint Odulphusstraat is zondagavond de jas van een 47-jarige man uit Hamont-Achel (België) gestolen. In de jas zaten ook zijn autosleutels. Toen de man naar buiten ging zag hij dat zijn auto, die op de Markt geparkeerd stond, ook weggenomen was. Het gaat om een zilver metallic Opel Zafira 2.2 DTI Elegance met het kenteken BYJ-462.

Riethoven: Automobilist met teveel drank op botst tegen boom

Op de Broekhovenseweg is maandagochtend rond 7.20 uur een 46-jarige automobilist uit Westerhoven de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor raakte hij in een slip en botste tegen een boom. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 0,55 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Dommelseweg is maandag tussen 9.10 en 11.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.168 gecontroleerde voertuigen reden 111 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 90 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Veldhoven: Zakkenrollerij

Op de markt aan het Meiveld is maandagmiddag rond 13.30 uur een 45-jarige vrouw uit Veldhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had bij een marktkraam iets gekocht en haar portemonnee vervolgens teruggestopt in haar schoudertas. Toen ze even later bij de parkeergarage wilde betalen merkte ze dat de portemonnee met enkele pasjes en ongeveer 25 Euro uit haar tas was gepakt.