Gemeente Dordrecht


---

Dordtse jonge ambtenaar tweede

Ronald van Dijk
Afgelopen vrijdag 16 januari is Mark Voogd (projectmanager E-government en hoofd bureau Informatie Management van de gemeente Dordrecht) op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing YER Jonge Ambtenaar van het Jaar 2003.

De verkiezing in het Paard van Troje in Den Haag trok veel belangstelling. Een vol programma met onder andere toespraken van minister Thom de Graaff en staatssecretaris Medy van der Laan (de jonge ambtenaar van het jaar 2002) leidde uiteindelijk tot de verkiezing van de jonge ambtenaar van het jaar 2003. Uit zeventig kandidaten waren op de slotavond nog drie genomineerden over. Naast Mark Voogd (31) waren dat Caroline Jacobs (34) van de gemeente Bergen op Zoom en Juul Reinking (34) van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Bus Amsterdam. Na heel lang wikken en wegen besloot de jury de eerste prijs toe te kennen aan Juul Reinking vanwege haar iets grotere verantwoordelijkheid in een iets complexere organisatie.

Felicitaties
De Algemene Directie van de gemeente Dordrecht feliciteert Mark Voogd met het behalen van de zilveren `medaille'. "Wij zijn trots op hem, en wensen hem en zijn team succes met alle nieuwe zaken waar zij zich voor gaan inzetten. Een ding is zeker, Mark Voogd gaat voor goud!".

Mark Voogd zelf was na afloop zichtbaar opgelucht dat de verkiezingen voorbij waren. "Het was ontzettend spannend, maar ik ben zeer tevreden met mijn tweede plek", aldus Voogd.

Jongerennetwerk
Het jongerennetwerk van de gemeente Dordrecht, de Dordtse Deining was ook aanwezig tijdens de verkiezingen. Enkele initiatiefnemers verzonnen een ludieke actie en hingen posters met daarop de slogan: "Mark Voogd: Zo goed als de beste ambtenaar van het jaar!" op in het Stadskantoor om hun jonge collega met het succes te feliciteren.