Gemeente Lisse

19-01-2004 Lisse moet bezuinigen

De gemeente staat onder preventief toezicht van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. We moeten maatregelen nemen om de financiële positie weer gezond te maken. De bezuinigingen kunnen verenigingen en instellingen treffen. Voor deze groep zal er op 23 maart een hoorzitting worden georganiseerd.

De bezuinigingscommissie Maxima is 19 januari gestart met een openbare bijeenkomst waarin tekst en uitleg werd gegeven over de procedure die gevolgd wordt, de planning en de voortgang tot dan toe.

Op 23 februari komt de commissie opnieuw bijeen om met name te spreken over de vermogenspositie van de gemeente en hoe daarmee om moet worden gegaan (verkoop huizen, verkoop aandelen en de hoogte van de reserves). Ook zal daarbij de financiële vertaling van het raads- en collegeprogramma aan de orde komen zodat de hoogte van het bedrag dat structureel bezuinigd moet worden, kan worden vastgesteld.

Verder organiseert de bezuinigingscommissie op 23 maart een hoorzitting voor instellingen, instanties en verenigingen waarop de bezuinigingen betrekking hebben. Zij krijgen begin maart een bericht hierover.

Vervolgens zal op 1 april in een openbare vergadering van de bezuinigingscommissie een advies voor de gemeenteraad worden geformuleerd.

Op 22 april komt het voorstel aan de orde in de raadsinformatiebijeenkomst en op 28 april beslist de gemeenteraad over het beleid.

Ook hierna zijn er nog mogelijkheden om bezwaar en beroep aan te tekenen.
Let op: drie data zijn gewijzigd ten opzichte van de publicatie van 24 december 2003!!