Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Aanvraag Christina Onderzoekssubsidie 2004 mogelijk tot 15 februari 2004

19-01-2004
Christien de Tollenaere, dochter van een van de oprichtsters van de NCFS Ook dit jaar zal tijdens de Landelijke Ontmoetingsdag van de NCFS de Christina Onderzoekssubsidie van EUR 10.000,-- worden uitgereikt. De jaarlijkse onderzoekssubsidie wordt gefinancierd uit het gelijknamige Christinafonds. Via deze website kunt u de formulieren downloaden, die nodig zijn om met uw onderzoek mee te dingen naar deze subsidie. De onderzoeken kunnen worden ingeleverd tot 15 februari 2004.

De NCFS heeft als ouder- en patiëntenorganisatie een rechtsreeks belang bij het stimuleren en eventueel financieren van wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van de kennis die uit dat onderzoek voortkomt. Immers, elke ontwikkeling van kennis over de oorzaken en over de behandeling van Cystic Fibrosis komt juist ons ten goede. Als patiëntenorganisatie van bescheiden omvang heeft de NCFS echter beperkte mogelijkheden om een serieus wetenschappelijk beleid te voeren. Voor activiteiten op wetenschappelijk terrein heeft zij de beschikking over het Christinafonds. Het fonds is genoemd naar de in 1960 overleden Christien de Tollenaere, dochter van een van de oprichtsters van de NCFS.

In de rubriek wetenschap vindt u onder het onderwerp Christina Onderzoekssubsidie een verdere toelichting over de instelling van deze subsidie en de uitreiking van de Christina Onderzoekssubsidies in vorige jaren. De stukken voor de aanvraag van de Christina Onderzoekssubsidie 2004 kunnen direct worden gedownload via de Downloadpagina, elders op deze website.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl