Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vaker grote concerten in Emmen door samenwerking Live on Stage en De Giraf

EMMEN - In hotel- en congrescentrum De Giraf in Emmen worden de komende periode steeds vaker grotere concerten gehouden. Dat is een rechtstreeks gevolg van een verregaande samenwerking tussen De Giraf en Live on Stage. Onder de noemer 'De Giraf - Live on Stage presents' treden regionale, nationale en internationale artiesten op in de Hondsrugzaal, de grote evenementenzaal in De Giraf. Op 17 januari trad Bløf, de winnaar van de Popprijs, op. Op 31 januari staat de dertiende editie van de Sixties Nacht Emmen voor de deur met internationale topacts als The Troggs en Chris Farlowe. Ook was deze maand een fanclubmiddag van de populaire Drentse Zanger Jannes helemaal uitverkocht.

Roel Muskee, bestuurslid van Live on Stage, ziet veel voordelen in de samenwerking met De Giraf. ,,De afgelopen paar jaren hebben we in verschillende zalen in Noord-Nederland bands op laten treden. We hebben echter gemerkt dat we ons beter op een plaats kunnen richten. Omdat we toch al jaren in De Giraf te gast zijn met de Sixties Nacht en we positieve ervaringen hebben opgedaan met het concert van Procol Harum was de keuze om voor Emmen te kiezen niet zo moeilijk.''

Ook Viola Mulder, general manager van De Giraf, is opgetogen over de samenwerking. ,, De Giraf ontwikkelt zich steeds meer tot één van dé uitgaanscentra in Noord-Nederland. Wij zijn na de verbouwing van de Hondsrugzaal helemaal klaar om grotere concerten te organiseren. We hebben bovendien een prachtige eigen licht- en geluidsinstallatie. Van de bands die hier hebben opgetreden hebben we daarover al veel positieve reacties ontvangen.''

Als gevolg van de samenwerking staan er een aantal concerten op het programma. Grote namen in de pop- en klassieke muziek en het Nederlandse levenslied worden afgewisseld met minder bekende namen.

Van Dik Hout
In De Giraf is op 22 februari een door RTV Drenthe georganiseerd concert met Harm en Roelof. Alle kaarten hiervoor zijn uitverkocht. Op zaterdag 6 maart komt de Nederlandse topact Van Dik Hout, met in het voorprogramma de Emmer formatie Carbon, naar De Giraf. Van Dik Hout deed eind vorig jaar samen met Acda & De Munnik als De Poema's een aantal uitverkochte optredens in de Heineken Music Hall. Het nummer Stil in mij is uitgekozen tot het beste Nederlandstalige popnummer allertijden.

Cockney Rebel
Op 10 april is de tweede editie van Stappers van Toen met muziek uit de jaren '70, '80 en '90. Diep Triest komt met haar versie op het Nederlandse levenslied op 17 april naar De Giraf. Op vrijdag 23 april treedt de vermaarde Engelse formatie Steve Harley & Cockney Rebel op in de Giraf. De band werd in Nederland vooral bekend van de nummer-één hit Sebastian en Make me Smile. Tijdens Koninginnenacht worden er in De Giraf televisieopnames voor het populaire TMF programma Post@Night.

Meer info bij:

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl