Gemeente Alkmaar


Ontvangst Armeense kinderen

Alkmaar, 14 januari 2003

Op maandag 19 januari a.s. om 11.00 uur ontvangt wethouder C.G. van Vliet, een groep van 30 Armeense kinderen. Deze kinderen, jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 11 jaar komen op uitnodiging van Pax Christi Kinderhulp naar Alkmaar en omgeving om te genieten van een onbezorgde vakantie van vier weken.

Sinds de grote aardbeving in 1988 is het normale leven in Armenië nog steeds niet goed op gang gekomen. Veel gezinnen leven onder erbarmelijke omstandigheden, zonder water of elektriciteit. In de koudste maand gaan de scholen dicht.
De actie "Geef ze Warmte" van Pax Christi Kinderhulp haalt elk jaar een groep kinderen uit Armenië naar Nederland, zodat de kinderen op adem kunnen komen in een Nederlands gezin. De kinderen komen dit jaar van 18 januari tot 15 februari 2004. Tien kinderen komen uit een kindertehuis in Vanadzor; 20 kinderen komen uit het district Lori. De kinderen worden ondergebracht bij gastgezinnen in Alkmaar en omgeving. Zij maken verschillende uitstapjes, o.a. naar de Molen 't Roode Hert in Alkmaar, ijsbaan de Meent, Sportschool De Geus, Artis en het zwembad in Egmond aan Zee. Ook bezoeken de kinderen een school en het werk van hun gastouder. Door de inzet van velen kunnen deze kinderen even de ellende vergeten en genieten van een zorgeloze en leerzame tijd.

14 januari 2004