Ingezonden persbericht

De Vughtse polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen heeft zondag 18 januari bij zijn tweede wedstrijd een persoonlijk record gevestigd. Bij indoorwedstrijden in het Duitse Dortmund kwam de student aan de Sportacademie tot een hoogte van 5,10 meter. Het is tevens een clubrecord, en de beste Nederlandse jaarprestatie in het prille indoorseizoen.

Bij een indoorwedstrijd in Zoetermeer kwamen 3 polsstokhoogspringers in actie van Prins Hendrik. Zaterdag 17 januari verbeterde Imme van Burg haar eigen clubrecord bij de meisjes junioren C tot 2,50 meter. Monique de Wilt maakte haar rentree met een tweede plaats (3,60 meter) achter Nederlands kampioene Sandra van der Geer, en René Niessen sprong 3,80 meter hoog, goed voor een zesde plaats bij de mannen.

Voor de Kampioenenhuldiging van Vught, vrijdagavond 23 januari heeft de Vughtse Sportraad vier mannelijke en vier vrouwelijke leden van Prins Hendrik genomineerd voor Sporter van het Jaar. Ook zijn twee estafetteploegen van Prins Hendrik genomineerd voor Sportploeg van Vught 2003.

Prins Hendrik-nominaties bij de mannen zijn:

• Thomas Kortbeek
  • (22): Deze fysiotherapie-student werd eind augustus 2003 Wereldkampioen bij de Studenten op de 400 meter horden tijdens de Universiade van Daegu in Zuid-Korea. In de finale verbeterde hij zich tot de 2e tijd allertijden in Nederland door onder de magische 49 seconden-grens te duiken, slechts 0.06 seconde boven de limiet voor de Olympische Spelen in Athene. Ook staat hij hiermee als 10e Europeaan op de Wereldranglijst (29e). Ook won Kortbeek - Nederlands kampioen op dit onderdeel- brons op de Europese kampioenschappen onder 23 jaar, in het Poolse Bydgoszcz. Hij is lid van de Olympische B-selectie van de KNAU.
  • Erik Cadée
  • (19) won afgelopen zomer bij de Europese kampioenschappen voor junioren in het Finse Tampere goud bij het discuswerpen. Erik Cadée werd voor deze prestatie door de Nederlandse atletiekunie beloond met de titel Nederlands Junior-atleet van het Jaar. Cadée studeert Bewegingswetenschappen in Amsterdam, en is lid van het AA-Drink Talententeam, en Jong Oranje.
  • Daarnaast zijn de Tilburgers Jeroen Bronwasser (Nederlands kampioen hinkstapspringen bij de mannen 40 jaar en ouder) en Kees van Pelt (Nederlands kampioen 400 meter in dezelfde leeftijdscategorie) genomineerd.

Bij de vrouwen zijn genomineerd:

• Diny Klomp
  • : Europees indoorkampioene 800 meter en tweede bij het EK Indoor op de 400 meter in een nieuwe Nederlands record. Nederlands kampioene op dezelfde afstanden - outdoor; vrouwen 50 jaar en ouder
  • Janine Kortbeek
  • : Nederlands kampioene hinkstapspringen en verspringen indoor (45 jaar en ouder) en outdoor (50 jaar en ouder)
  • Ria Sleutjes:
  • Nederlands kampioene op de marathon, 50 jaar en ouder
  • Monique de Wilt
  • (27): Nederlands indoorkampioene met nieuw Nederlands record van 4,45 meter; deelneemster aan de Wereldindoorkampioenschappen in Birmingham (Engeland)

Nominaties van Prins Hendrik-Ploegen:

• Nederlands kampioen Ekiden te Zwolle: Cor Datema, John Aalbers, Noël Keijsers, Rob Bravenboer, Michiel Otten en Mark van Maaren; deze ploeg werd veroverde voor de zesde - en vijfde achtereenvolgende - keer de titel op deze marathonestafette.

• Heren veteranenploeg: Nederlands kampioen estafette 4 x 400m: Tonnie Dirks, Bert van Lith, Jeroen Bronwasser en Kees van Pelt, bij het NK Estafette in Amstelveen.

De Junior-atleten Valentine Kortbeek (Brabants kampioen meisjes junioren B op de 100 meter en het verspringen), en Fleur Ondersteijn (Nederlands kampioen meisjes junioren A op de 400 meter horden) worden vrijdagavond gehuldigd voor hun titels, evenals Jet van Esch (Nederlands kampioene op de 200 meter, 50 jaar en ouder). Juniore D Birgit Vanson wordt vrijdagmiddag gehuldigd in het Vughts Raadhuis voor haar titel bij de Brabantse kampioenschappen op de 1000 meter.