Politie Limburg-Zuid

Met gestolen auto tegen boom gereden, verdachten aangehouden

Maastricht 19-01-2004 - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdagnacht 17 januari 2004 op de Langendaal in Maastricht drie inzittenden van een gestolen auto die tegen een boom was gebotst, aangehouden.

De bestuurder van de auto die snel was uitgestapt wist te ontkomen doch de overige drie inzittenden, een 20-jarige vrouw en twee 36-jarige mannen, alledrie uit Brunssum, konden worden aangehouden. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd in beslag genomen.

De politie wilde de auto / inzittenden die nacht op de Floretruwe controleren toen de bestuurder daarop het door de politie gegeven stopteken negeerde en er met hoge snelheid vandoor reed. De politie reed de auto achterna waarbij de politie constateerde dat de automobilist de plaatselijke snelheidslimieten en ook een rood verkeerslicht negeerde. Omdat de politie de achtervolging uiteindelijk te gevaarlijk vond werd deze op enig moment dan ook gestaakt. Echter het voertuig werd in de Heeg weer getraceerd en op de Langendaal reed de automobilist tegen een boom.

De automobilist wist te ontkomen doch de andere drie inzittenden konden worden aangehouden en werden ingesloten. De politie die vermoedens heeft omtrent de identiteit van de ontkomen automobilist, stelt een nader / verder onderzoek in.