Politie Limburg-Zuid

Onrustig na voetbalwedstrijd

Kerkrade 19-01-2004 - De politie heeft op vrijdagavond 16 januari 2004 op de Roda JC-Ring in Kerkrade, na afloop van de wedstrijd Roda JC en Schalke 04 vanwege dreigende strubbelingen tussen beide voetbalsupportersgroepen tussenbeide moeten komen.

Dat was nodig omdat er een confrontatie dreigde. Naar aanleiding van de dreigende confrontatie tussen voetbalsupporters sommeerde / vorderde de politie een zestigtal voetbalsupporters te vertrekken / zich te verwijderen. Daaraan voldeden zij niet en een aantal van hen drongen enigszins op tegen de politie.

De politie greep daarop in, waarbij met de wapenstok ook enkele tikken werden uitgedeeld. Na deze politie-interventie keerde de rust weer. Een 20-jarige vrouw uit Landgraaf werd overigens aangehouden wegens het niet voldoen aan een gegeven politiebevel / vordering (om zich te verwijderen) en het uiten van beledigingen in de richting van de politie-agenten. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.