Politie Friesland

Politieberichten 18/01 13.00 uur t/m 19/01 07.00 uur

Fryslân 19-01-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoortijden terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Bolsward: vermiste man levenloos aangetroffen
Op zondag omstreeks 16.30 heeft de politie in de Bolswardervaart bij de Cnossenlaan het levenloze lichaam aangetroffen van Sietze Hofstra. Hij werd sinds 14 december van het afgelopen jaar vermist. De brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald en de technische recherche heeft onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf, de man is door verdrinking om het leven gekomen.

Drachten: aanrijding met letsel
Op zondag om 14.50 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Raai. Een 25-jarige motorrijder uit Drachten reed over de Kaai in de richting Langewyk. De motorrijder haalde enkele fietsers in en bleef op de linker weghelft rijden. Bij de Lidlum reed een 42-jarige automobilist uit Drachten die rechtsafslaan de Kaai inreed op de weghelft waar ook de motor reed. De motor probeerde nog te remmen, maar reed frontaal tegen de afslaande automobilist aan. De motorrijder kwam ten val waarbij hij letsel opliep aan zijn been. Hij is mt de ambulance overgebracht naar Nij Smellighe. De rijbaan is enkele uren voor het verkeer afgesloten geweest. Bureau
Ongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan.

Heerenveen: diefstal vanuit ziekenhuis
Op zondag tussen 18.00 en 19.30 is een onbekende man het ziekenhuis aan de Thialfweg binnengeslopen en heeft uit een aantal vertrekken een onbekend aantal sieraden weggenomen. Het ziekenhuis moet nog aangifte doen bij de politie. Signalement van de verdachte: het betreft een blanke man van ongeveer 1.75 lang, kort donkerblond haar. Hij droeg een donkerblauwe sportjas van het merk Kappa.

Drachten: woninginbraak
Tussen vrijdag 09.00 uur en zondag 20.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Emma. Aan de achterzijde van de woning is een raam geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, zilveren voorwerpen en een fototoestel weggenomen. De 63-jarige bewoonster heeft bij de politie aangifte gedaan.

Leeuwarden: woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Lijsterstraat. Via een schutting kwam men in de achtertuin. In de tuin staat een hokje, welke is opengebroken, Hieruit heeft men gereedschap weggenomen. De achterdeur werd opengebroken en de hele woning is doorzocht. Weggenomen zijn een fotocamera en een tas met bankbescheiden. Aangifte werd gedaan door een 48-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Oldeberkoop: inbraak winkel
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een winkel aan de Wolvegaasterweg. Door de deur aan de zijkant van de winkel te forceren kwam men binnen. Men heeft overal rond gekeken, maar er wordt niets vermist. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Gorredijk.

Drachten: diefstal computer
Zondag omstreeks 03.00 uur deelde een 20-jarige inwoner van Drachten dat een 22-jarige inwoner van Drachten een computer had meegenomen. Hij had dit gedaan omdat hij nog geld tegoed had van aangever. De aangever was het er niet mee eens en eiste zijn computer weer terug. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Makkum: drenkeling
Zondag omstreeks 20.30 uur belandde een 65-jarige inwoner van Tzummarum in een sloot. Hij was in gezelschap van een 57-jarige inwoner van Tzummarum. De 65-jarige wilde een sanitaire stop. Hij liep naar de slootkant en belandde in de sloot. Een passerende 47-jarige inwoner van Herbaijum heeft de man op het droge gebracht. Met onderkoelings- verschijnselen is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heerenveen: rijden zonder rijbewijs
Zondag omstreeks 21.00 uur werd op de Oude Veenscheiding een 19-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Wolvega: verkeersovertredingen
Zondag omstreeks 15.30 uur werd op de Stellingenweg een 21-jarige automobilist uit Wolvega gecontroleerd. Hij werd gecontroleerd, omdat hij een dubbele uitlaat onder de auto had, die verschrikkelijk veel lawaai maakte. Hiervoor kreeg hij 160 Euro boete. Tevens had de bestuurder zijn gordel niet om en werd een radarverklikker in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Witmarsum: auto in de sloot en rijden onder invloed
Zondag omstreeks 21.45 uur verloor een 43-jarige automobilist uit Pingjum de macht over zijn stuur en belandde in een sloot naast de rijbaan van de Mulierlaan. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 700 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sint Annaparochie: in bezit van gestolen bromfiets, aanhouding verdachte
Op zondag 16.05 uur trof de politie op de Burg. Hesselinkstraat een 16-jarige inwoner uit Sint Annaparochie aan met een gestolen bromfiets. De politie heeft de verdachte aangehouden en de bromfiets in beslaggenomen. Uit verhoor bleek dat de bromfiets op 27 december van het afgelopen jaar in Leeuwarden aan de Verstolkstraat was gestolen. De eigenaar had aangifte gedaan bij de politie.

Fryslân: rijden onder invloed

Drachten, de Drift, maandag om 00.05 uur, 60-jarige automobilist uit Drachten, 290 ug/l, 1 uur rijverbod.
Drachten, de Zwaluwstraat, maandag om 04.10 uur, 27-jarige automobilist uit Drachten, 595 ug/l, invordering rijbewijs. Olterterp, van Harinxmaweg, 64-jarige automobilist uit Drachten, 625 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om. Cornwerd, Houwdijk, 51-jarige automobilist uit Driesum, 365 ug/l, rijverbod 3 uur, rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.