Politie Zeeland


Z-0327-2004 RIJDEN ONDER INVLOED

In Hulst kregen enkele automobilisten een rijverbod i.v.m. rijden onder invloed.
Op de Steensedijk bleek een 52-jarige Hulstenaar meer dan 2x de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben; hij kreeg een rijverbod van 5 uur.
Op de Van der Maelstedeweg had een 35-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst meer dan de toegestane hoeveelheid gedronken, zij kreeg een rijverbod van 1 uur.

In de Dorpsstraat in Schoondijke raakte een 46-jarige automobilist uit de gemeente Sluis zondag om 03.19 uur zijn rijbewijs kwijt. Ook kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.
Hij had 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.


Z-0328-2004 MOTORSURVEILLANCE

Zaterdag werd motorsurveillance verricht op de Zoetevaart en de Grote Markt in Hulst en op de Verrekijker en in de Wilhelminastraat in Sint Jansteen.
Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1. I automobilist reed 41 km/h te hard (91 km/h i.p.v. 50 km/h);
2. 3 automobilisten reden zonder veiligheidsgordel;
3. 1 bromfietser reed over het voetpad
4. 1 automobilist werd bekeurd i.v.m. de hulpkoppeling en de kentekenplaat van zijn aanhangwagen
5. 1 bromfiets werd voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen en bleek teveel vermogen te hebben en teveel geluid te maken.


Z-0329-2004 WONINGINBRAAK

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een inbraak in een woning in de Langestraat in Hoek enkele honderden euro's gestolen.

O-0330-2004 BEDRIJFSINBRAAK
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een inbraak in een bedrijf op de Oude Kraaijertsedijk in 's-Heer Arendskerke een paardrijzadel met een waarde van enkele honderden euro's weggenomen.

O-0331-2004 RIJDEN ONDER INVLOED IN BRUINISSE
Op de N59 kreeg een 17-jarige squad-bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland zondag om 00.05 uur een rijverbod van 3 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

In de Steinstraat reed een 22-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland zaterdag om 22.25 uur met zijn voertuig tegen een geparkeerde personenauto.
Hij kwam met een van zijn wielen in de dijk en reed na een stuurcorrectie tegen een geparkeerd staande auto, die vervolgens met de voorzijde tegen een gevel werd gedrukt. Beide auto's raakten beschadigd. De 22-jarige had meer alcohol gedronken dan de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.