ANHEUSER-BUSCH

Anheuser-Busch verwerft rechten op naam Bud in Tajikistan

ST. LOUIS, Missouri, January 16/PRNewswire/ -- - Octrooi- en Merkenbureau ontzegt naam aan Tsjechische brouwerij

Anheuser-Busch heeft van het Octrooi- en Merkenbureau van Tajikistan de rechten toegewezen gekregen op de naam 'Bud' voor bier in dat land. Hetzelfde bureau heeft het merkendepot van de naam 'Bud' van de Tsjechische brouwerij Budejovicky Budvar geannuleerd.

Deze uitspraak is opnieuw een overwinning voor Anheuser-Busch in Tajikistan. In september vernietigde Anheuser-Busch met succes Budvars pogingen om aanspraak te maken op de rechten op de naam 'Bud' als een merk uit Tajikistan.

'We zijn tevreden met de uitspraak van het Tajikistaanse Octrooi- en Merkenbureau,' zei Stephen J. Burrows, directeur en CEO van Anheuser-Busch International, Inc. 'Dank zij deze uitspraak bezit Anheuser-Busch nu de rechten op de naam 'Bud' in praktisch elk land in de voormalige Sovjet-Unie. We blijven vechten tegen elke inbreuk op onze handelsmerken over heel de wereld.'

Anheuser-Busch heeft de onbetwiste rechten op de merknamen Bud en Budweiser in het grootste deel van de wereld en verkoopt zijn bier in meer dan 80 landen. Door een einde te maken aan Budvars gebruik van de naam Budweiser in Argentinië, Australië, Denemarken, Finland, Italië, Nigeria, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zweden, heeft Anheuser-Busch weer aangetoond dat ze bereid is om elke overtreding op Budweiser en Bud aan te vechten, de merken waarvan Anheuser-Busch wereldberoemde iconen heeft gemaakt.

Web site: http://www.anheuser-busch.com

Source: Anheuser-Busch

Contact: Paul Byrne of Anheuser-Busch, +1-314-577-9934, USA, of paul.byrne@anheuser-busch.com

19 jan 04 09:00