Politie Hollands Midden
Datum: 19 januari 2004

(


Eenzijdig ongeval Oegstgeest

Kreeg de politie op zondag 18 januari omstreeks 14.20 uur de melding dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Haarlemmertrekvaart. Vermoedelijk is een 26-jarige man uit Voorhout onwel geworden. Hij reed over de vluchtstrook, kwam op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer terecht waarna hij in de berm belandde waarbij hij een verkeersbord ramde. De bestuurder werd met rug-en nekletsel overgebracht naar het LUMC.


Woninginbraken Lisse

In twee woningen aan de Nieuwstraat is in de nacht van 17 januari op zondag 18 januari ingebroken. In beide gevallen kreeg men via de achterkant toegang tot de woning en werden diverse goederen meegenomen.

Alcoholcontrole Sassenheim
Op zondag 18 januari heeft er een alcoholcontrole plaatsgevonden op diverse locaties in Sassenheim. Een 28-jarige man uit Alphen aan den Rijn had een uitslag van de ademanalyse van 410 ug/l (limiet 220 ug/l) en kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Een 61-jarige vrouw uit Leiden had een uitslag van de ademanalyse van 285 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook zij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. Een 46-jarige man had een uitslag van 400 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Politie controleert automobilisten op gebruik van alcohol Noordwijk

Tijdens controles van de politie van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondagnacht 17 en 18 januari werden vijf automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyses lagen tussen de 350 ug/l. en 760 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Van een 25-jarige man uit Noordwijk en 23-jarige man uit Noordwijkerhout vorderde de politie het rijbewijs in.


Omstanders halen dronken man van de weg Katwijk

De politie hield op zaterdag 17 januari rond 18.50 uur op Rijnmond een 76-jarige man uit Katwijk aan. De man reed vermoedelijk in dronken toestand met zijn brommobiel over de weg. Daarbij had hij soms de hele weg nodig. Omstanders grepen in door hem van de weg te halen en riepen de hulp van de politie in. Deze nam de man mee naar het bureau. Het afnemen van een ademanalyse lukte niet. De politie liet daarop van hem een bloedproef afnemen.


Politie controleert automobilisten op gebruik van alcohol Voorschoten

Tijdens een alcoholcontrole van de politie die werd gehouden van vrijdag 16 op zaterdag 17 januari op diverse plaatsen in Voorschoten werden acht automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyses lagen tussen de 245 ug/l. en 710 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Van deze laatste automobilist, een 36-jarige man uit Voorschoten, vorderde de politie het rijbewijs in. In totaal hebben 444 bestuurders de blaastest afgelegd.


Aanhouding verdachten van woningbraak Leiden

De politie hield op zondag 18 januari omstreeks 10.05 uur een 40-jarige man uit Katwijk en een 32-jarige vrouw uit Leiden aan daar zij reden in een gestolen auto. Deze auto was afkomstig van een woninginbraak aan de Rijnsburgerweg. Daar had tussen zaterdag 17 januari 23.30 uur en zondag 18 januari omstreeks 09.00 uur een inbraak plaatsgevonden. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het zetten van een ladder tegen het dak en via een keukenraam naar binnen te zijn gegaan. De woning werd doorzocht waarbij autosleutels, een videorecorder en een GSM werden weggenomen. Via de voordeur werd de woning verlaten waarna de auto werd meegenomen. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld en zullen worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris


Drie auto's in de brand Voorschoten

Op zondag 18 januari omstreeks 14.15 uur kreeg de politie de melding van een auto in brand aan de Jan Evertselaan. Bleek een auto volledig uit te branden. De beide voertuigen die aan beide zijde van de auto stonden liepen brandschade op. Naar aanleiding van getuigenverklaringen en onderzoek door de politie bleek het niet te gaan om brandstichting.


Aanrijding veroorzaakt zonder rijbewijs Leiden

Zaterdagmiddag 17 januari rond 16.10 uur vond op de Langegracht een aanrijding plaats. Een 18-jarige man uit Noordwijk reed achterop de auto van een 25-jarige man uit Oegstgeest. De 18-jarige maakte een proefritje in de auto van een vriend, maar bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Beide voertuigen hadden lichte blikschade.


Woninginbraken Leiden

In twee woningen aan de Cruquiuslaan is in de ochtend van zaterdag 17 januari ingebroken. Zij bevinden zich aan dezelfde galerij. In de ene woning bleef het bij een poging, in de andere woning worden sieraden vermist. Bij beide woningen is het voordeurslot vernield.


Rijden door rood licht en rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 16 januari omstreeks 21.45 uur zag de politie een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn tot tweemaal toe door rood licht rijden. Na controle op de Van Nesstraat bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 715 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht en rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Bij het zien van de politie reed een 36-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn op zaterdag 17 januari omstreeks 04.50 uur met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging werd op de Van Eijckstraat het voertuig tot stilstand gebracht. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l (limiet 220 ug/l). Bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Controleerde de politie op zondag 18 januari omstreeks 18.15 uur een 47-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn op de President Kennedylaan. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 430 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt alsmede kreeg hij een rijverbod van 4 uur.


Aanrijding tussen auto en bromfiets Alphen aan den Rijn

Zaterdagmiddag 17 januari rond 16.00 uur vond een aanrijding plaats op de Hoorn, kruising Compierekade. Een 39-jarige automobiliste uit Alphen reed over de Hoorn, komende vanuit Hazerswoude-Rijndijk en wilde rechtsaf richting Compierekade. Een 17-jarige bromfietser uit eveneens Alphen aan den Rijn reed over het parallel gelegen fietspad en kwam haar tegemoet rijden. De automobiliste verleende geen voorrang, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser hield er een gekneusde enkel aan over, zijn 18-jarige passagier uit Alphen een open beenwond. Beiden zijn overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.


Woninginbraken Alphen aan den Rijn

Vrijdagavond 16 januari is aan de Vlierboomstraat ingebroken. Op de benedenverdieping van het pand bevindt zich een kantoor, alwaar o.a. pasjes en sleutels zijn ontvreemd. Op de bewoonde bovenverdieping zijn geld en sieraden weggenomen.


Onder invloed rijden Ter Aar

De politie hield op zaterdag 17 januari rond 01.35 uur op de Langeraarseweg een 20-jarige automobilist uit Ter Aar aan. De man reed vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Aanrijding Gouda

Een 19-jaige automobilist uit Gouda verleende op vrijdag 16 januari rond 20.00 uur geen voorrang aan een over de rotonde Kanaaldijk/Provincialeweg rijdende 46-jarige automobiliste uit Stolwijk. De 20-jarige dochter van de vrouw uit Stolwijk die bij haar in de auto zat hield aan de aanrijding nek-,arm- en beenklachten over. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Politie houdt tasjesrover aan Gouda

De politie hield op vrijdag 16 januari rond 22.05 uur op het Raam een 18-jarige jongeman uit Gouda aan. De Gouwenaar had kort daarvoor op het Jaagpad een 55-jarige vrouw van haar handtas beroofd. Met een snelle politieactie werd de dader al snel ingerekend. De verdachte wordt op maandag 19 januari bij justitie in Den Haag voorgeleid.


Onder invloed rijden Gouda

De politie hield op zondag 18 januari rond 23.25 uur op de Bodegraafsestraatweg een 46-jarige automobiliste uit Gouda aan. De vrouw verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 710 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen haar op.


Onder invloed met auto tegen lichtmast Bodegraven

De politie hield op zaterdag 18 januari rond 21.10 uur op de Dronensingel een 33-jarige automobilist uit Bodegraven aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had kort daarvoor met zijn auto een lichtmast aan het Westeinde uit de grond gereden. De ademanalyse gaf als uitslag 790 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Bestelauto raakt van de weg Bergambacht

Op de Hogedijk hield een 50-jarige man uit Schoonhoven zijn bestelauto niet op de weg. Hij reed de Hogedijk af, ploegde door een boomgaard en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen fruitbomen. Na de aanrijding werd de man onwel en overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In verband met het bestaan van verdenkingen van het gebruik van alcohol liet de politie in het ziekenhuis van de man een bloedproef afnemen. De politie vorderde verder het rijbewijs van de man in.

Openingstijden politiebureau Nieuwerkerk a/d Ijssel
Met ingang van maandag 2 februari wijzigen de openingstijden van het politiebureau aan het Raadhuisplein 50.
Maandag t/m donderdag van 09.00 - 17.00 uur.
Vrijdag 09.00 - 21.00 uur.
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur.


Rijden onder invloed Nieuwerkerk aan den Ijssel

Op zaterdag 17 januari omstreeks 01.15 uur controleerde de politie op de Kortenoord een 31-jarige bestuurder uit Rotterdam. Hij bleek onder invloed te verkeren. Uitslag ademanalyse was 360 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Op zondag 18 januari omstreeks 03.20 uur controleerde de politie op het Raadhuisplein een 25-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. Hij verkeerde onder invloed en had een uitslag van de ademanalyse van 720 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd en wordt er proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur.


Landbouwtrekker op zijn kant, bestuurder onder invloed Schoonhoven

Op zondag 18 januari omstreeks 05.40 uur kwam de politie ter plaatse bij een eenzijdig ongeval aan de G.J. van Heuven Goedhartweg. Bleek dat een 18-jarige bestuurder van een trekker over de parallelweg reed en over het fietspad wilde gaan rijden. Hierdoor kwam hij over een drempel waardoor de trekker kantelde en op zijn linker zijkant terechtkwam. De bestuurder uit Schoonhoven bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 735 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed alsmede ter zake veroorzaken ongeval. Hij kreeg tevens een rijverbod van 8 uur. De trekker liep zware schade op aan de huif.


Auto gestolen na woninginbraak Reeuwijk

In de nacht van vrijdag 16 januari op zaterdag 17 januari is ingebroken in een woning aan de Pijlkruidlaan. Via de achterzijde werd de woning binnengekomen, en werden o.a. een aktetas en een handtas meegenomen. Ook werden de sleutels van een voor de deur geparkeerd staande luxe personenauto ontvreemd, waarna met die auto is vertrokken. De auto is later in Rotterdam teruggevonden en wordt door de politie nader onderzocht.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --