Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 19 januari 2004

* CAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks vier uur werd een café op de Bergweg overvallen. Een 38-jarige vrouwelijk personeelslid wilde de horecagelegenheid openen, toen zij plotseling in haar rug werd geduwd en door twee onbekende mannen het café werd ingetrokken. Onder bedreiging van een mes werd de vrouw gekneveld, waarna het tweetal het drinkgelag doorzochten. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvallers het café uit en verdwenen in onbekende richting. Het 38-jarige slachtoffer wist zichzelf te bevrijden, waarna ze de politie alarmeerde. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* GEEN MOBIELE TELEFOONS; WEL 3600 EURO ARMER

ROTTERDAM - Een 19-jarige man uit Duitsland raakte zondagmiddag omstreeks half drie in de Van de Sluysstraat 3600 euro kwijt aan een hem onbekende man. Het slachtoffer had via internet contact met de verdachte gekregen, die handelde in mobiele telefoons. Toen zondagmiddag de levering zou plaatsvinden, betaalde de 19-jarige Duitser het geld aan de oplichter, die vervolgens de handtelefoons zou gaan halen, maar niet terugkwam met de bestelling en er derhalve met het geld vandoor ging.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zondagmiddag, naar aanleiding van klachten over te hoge snelheden, op de Posthumalaan en Slinge snelheidscontroles.
Op de Posthumalaan hielden tussen twaalf uur en half twee 38 van de in totaal 1240 passerende automobilisten zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 94 km/uur. Op de Slinge reden tussen twee en drie uur 20 van de in totaal 903 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.


* VROUW DOOR VOORRUIT AUTO GESLINGERD NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur raakten een 25-jarige automobilist uit Rijswijk en een 20-jarige vrouw uit Delft licht gewond na een aanrijding op de rijksweg A20 O-W. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto met de twee inzittenden in de slip, botste tegen de vangrail waarna de vrouw door de voorruit van de auto werd geslingerd.
Beide inzittenden van de auto werden door GGD-personeel overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis.


* PARACHUTIST NA SPRONG OVERLEDEN
RHOON - Zondagavond omstreeks vijf uur overleed een 32-jarige parachutist uit Amsterdam nadat hij verkeerd was terecht gekomen na een sprong uit het vliegtuig.
De Amsterdammer was met enkele andere parachutisten vanaf Zestienhoven in een vliegtuigje opgestegen met de bedoeling om in Rhoon te landen. Tijdens de sprong ging er door nog onbekende oorzaak iets mis waardoor het slachtoffer verkeerd terecht kwam op een voetbalveldje aan de Omloopseweg.
De GGD kwam ter plaatse en nam de reanimatie over die door omstanders was gestart. De man werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis waar bij aankomst werd geconstateerd dat hij was overleden.


* ZES VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - Zondagmorgen kwam er bij de politie een melding binnen dat er bij een benzinestation aan de Europaweg een man en een vrouw waren belaagd door inzittenden van een rode Chrysler Voyager.
Twee Engelsen, een 63-jarige man en een 61-jarige vrouw, die in Duitsland wonen waren geschopt en geslagen. De daders waren vervolgens weer ingestapt en weggereden. Voordat ze wegreden botsten ze twee keer hard tegen de achterzijde van de wagen van de slachtoffers. Vervolgens verdwenen ze in de richting van Rotterdam.
De politie verspreidde direct een bericht voor alle wagens, waarna het voertuig in het westelijk stadsdeel van Rotterdam werd gesignaleerd. De wagen werd staande gehouden en de zes inzittenden in de leeftijd van 20 tot 26 jaar afkomstig uit IJmuiden, Amsterdam, Zwaag en Beverwijk werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De 26-jarige bestuurder van de Chrysler bleek tevens onder in vloed van alcohol te zijn.