Koninklijke Ahold

Persbericht

Ahold verkoopt resterende gemakswinkels in de Verenigde Staten

Zaandam, 19 januari 2004 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat haar Amerikaanse dochteronderneming Tops Markets LLC ("Tops") van plan is haar keten van 204 gemakswinkels te verkopen. Dit zijn Ahold's resterende gemakswinkels in de Verenigde Staten. De winkels opereren onder de vlag van Wilson Farms Neighborhood Food Stores (127), Sugarcreek Stores (67) en Tops Xpress (10).

De voorgenomen verkoop van Top's gemakswinkels is onderdeel van Ahold's strategie om haar portfolio te herzien en zich te concentrereren op haar kernactiviteiten. Ahold heeft geen tijdspad uitgezet voor de afronding van deze verkoop. Ahold heeft ter ondersteuning bij deze verkoop zakenbank William Blair & Company LLC (Chicago, Illinois) in de arm genomen. Wilson Farms, een onderdeel van Tops Markets sinds 1969, beheert gemakswinkels in het westen en midden van de staat New York. De Sugarcreek gemakswinkels, die ook brandstof verkopen, werden in 2000 aangekocht door Tops en bevinden zich in het midden en noorden van de staat New York. Deze winkels zijn gevestigd langs snelwegen en in landelijke gebieden. Tops Xpress zijn de gemakswinkels die in het noorden van de staat New York brandstof verkopen. Samen bieden deze gemakswinkels werkgelegenheid aan bijna 2100 werknemers, onder wie winkelmedewerkers, veldspecialisten en medewerkers in de operationele ondersteuning.
Ahold Corporate Communicatie: 075 ­ 659 5720

---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn `forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten `safe harbors'. Deze forward-looking statements omvatten mededelingen betreffende Aholds voornemen om haar resterende gemakswinkels in de Verenigde Staten te verkopen. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Aholds mogelijkheden kopers te vinden voor de gemakswinkels en het effect van algemene economische omstandigheden. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde toelichting op dergelijke risico's en andere factoren, wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag op Form 20-F. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. ­ dat is haar statutaire naam ­ zich onder de naam "Royal Ahold" of kortweg "Ahold".

---
Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 http://www.ahold.nl Fax: +31 (0)75 659 8302
Koninklijke Ahold N.V. Corporate Communicatie Datum: 19 januari 2004