Openbare Bibliotheek Oss

18 november 2003

Blikopener: Verkeerskennis testen in bibliotheek Heesch met het CBR

Hoe staat het eigenlijk met uw verkeerskennis? Heeft u ook al enige jaren uw rijbewijs en heeft u na het behalen van uw rijbewijs en theorie-examen uw kennis van de verkeersregels niet steeds op peil gehouden? Bent u niet helemaal zeker van uw verkeerskennis en wilt u dat eens testen? Kom dan op dinsdag 20 januari 2004 naar de Openbare Bibliotheek in Heesch. Een medewerker van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) uit Eindhoven zal tijdens deze avond, die om 20.00 uur begint, de belangrijkste wijzigingen in de verkeersregels van de afgelopen jaren doornemen. Tijdens de pauze en aan het einde van de bijeenkomst in de bibliotheek is het mogelijk deel te nemen aan een kleine verkeerstest. Voordat weer huiswaarts gekeerd wordt, weet u hoe het er met uw verkeerskennis werkelijk voor staat.
Toegangskaarten à 2,50 zijn te koop in de bibliotheken Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode.

Bijscholing
Het CBR constateert een almaar toenemende belangstelling voor bijscholing op het gebied van verkeerskennis. Dat deze bijscholing voor veel verkeersdeelnemers niet geheel onbelangrijk is bleek bijvoorbeeld tijdens de open dagen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het CBR in 2002. Slechts gemiddeld 20% van de deelnemers in de zestien examencentra slaagde voor de theorietest! De meeste fouten werden gemaakt met betrekking tot verkeersborden, voorrang op kruispunten en het voor laten gaan bij afslaan. Bij ervaren bestuurders ontstaan routinefouten en verwatert de verkeerskennis. Het CBR pleit dan ook al jaren voor een vrijwillig rijadvies en een toets van de verkeerskennis eens in de tien jaar.

Bibliotheek
Openbare Bibliotheek Bernheze is blij dat het CBR Eindhoven op haar uitnodiging is ingegaan om op dinsdag 20 januari 2004 om 20.00 uur naar de Bibliotheek Heesch te komen en belangstellenden "bij te scholen" op hun verkeerskennis.
Veranderingen die in de loop der jaren zijn opgetreden in de verkeersregels en -tekens zullen tijdens de "bijscholing" centraal staan. Kaarten voor de lezing zijn à 2,50 verkrijgbaar in de Openbare Bibliotheken van Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther. Koop tijdig uw toegangsbewijs gezien de te verwachten belangstelling voor de lezing en het maximaal aantal beschikbare plaatsen in de bibliotheek.