Ingezonden persbericht



Aantrekkelijk programma congres open source ervaringen 20 jANUARI 2004

Rotterdam, 9 december 2003 - Op dinsdag 20 januari 2004 vindt het eerste Nederlandse Open Source Ervaringen congres plaats (www.oservaringen.nl). Op dit congres presenteren organisaties en personen hun ervaringen met Open Source. Het programma laat zien dat ook in de private sector tal van Open Source initiatieven gaande zijn. Op het congres zullen de onderzoeksresultaten van een enquête over de stand van zaken van Open Source in Nederland worden gepresenteerd.

De lijst met sprekers compleet. Bedrijven en organisaties die hun ervaringen delen zijn onder meer Gemeente Leeuwarden, IBM, Luminis, OSOSS, PANalytical (voorheen Philips Analytical), Rabobank en Wireless Leiden.

Bekende sprekers zijn onder meer Mark Bressers (Open Source en de rol van de overheid), Andy Haxby (Open Source en GEC), Jean-Luc van Hulst (Finalist IT Group), Aad Nales (Rotterdam CS), Tom van Sante (Pink Roccade Civility) en Huub Schuurmans (Wireless Leiden).

Gepresenteerde Open Source platforms zijn Compiere (Open Source ERP), Eclipse (software ontwikkeling) en MMBase (Content Management System).

Het congres omvat een drietal thematische tracks, met allereerst de ervaringen van gebruikers van Open Source. De tweede track gaat over de ervaringen van ondernemers met Open Source. De derde track staat in het teken van de technologie. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie met borrel na.

Geïnteresseerden wordt aangeraden zich snel in te schrijven, het aantal deelnemers is beperkt. Op de site www.oservaringen.nl kan een enquête worden ingevuld en kunnen stellingen voor de paneldiscussie worden ingebracht.

Het OS Ervaringen congres vindt plaats onder auspiciën van i-Portal en Digital Port, beide uit Rotterdam. Het congres beperkt zich echter niet tot de Rotterdams regio.

Over i-Portal

i-Portal is de Rotterdamse ICT ondernemersvereniging en het ICT-netwerk voor de regio. Het i-Portal netwerk bestaat inmiddels uit 900 organisaties en bedrijven. i-Portal biedt een platform om nieuwe initiatieven te ontplooien: zowel zakelijke als culturele activiteiten worden gezamenlijk bedacht en georganiseerd. Bedrijven en organisaties ontmoeten elkaar zowel fysiek bij lezingen, workshops, bijeenkomsten en de succesvolle Portal Drinks, als virtueel via de website www.i-portal.nl.

Over Digital Port

Digital Port Rotterdam treedt op als onafhankelijk ICT-centrum voor praktisch en intelligent ondernemen. In samenwerking met overheid, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en bestaande initiatieven biedt Digital Port de mogelijkheid om slimme business-oplossingen, die het bedrijfsproces verbeteren, te ervaren en te beleven aan de hand van praktische voorbeelden en door gebruik te maken van de bewezen ICT technologie. Digital Port richt zich voor een belangrijk deel op het MKB. Kijk ook op www.digitalport.nl

Ga voor meer informatie naar http://www.oservaringen.nl



Ingezonden persbericht