De Unie


Nieuwe data cursus RSI-consulent (gratis)

Culemborg, 23 december 2003 - In het kader van het Arboconvenant architectenbureaus is het mogelijk om medewerkers van architectenbureaus (gratis) te laten opleiden tot interne RSI-consulent. De cursus is bedoeld voor medewerkers die een voorlichting- en adviesfunctie willen vervullen naar collegas met vragen over RSI en werkdruk.

\Voorwaarde is dat je affiniteit hebt met het thema Arbeid en Gezondheid. Het doel van de cursus is dat de deelnemers na afloop voldoende afweten over het ontstaan en aanpakken van RSI en werkdruk op het eigen architectenbureau.

Met een RSI-consulent op het bureau kunnen snel, goedkoop en laagdrempelig de meest voorkomende vragen en problemen m.b.t. RSI, werkdruk en werkplekinrichting opgelost worden. De cursus omvat vier bijeenkomsten in de middaguren van elk drie uur en een terugkomdag.

In 2003 is deze training op drie locaties gegeven. En met succes. Aan de training hebben management-assistentes, systeembeheerders, P&O-functionarissen, facilitair medewerkers, tekenaars en architecten deelgenomen. Naast achtergrondinformatie over RSI en werkdruk en de relatie tussen RSI wordt in de cursus veel aandacht besteedt aan de inrichting van een goede standaard beeldschermwerkplek; de zin en onzin van hulpmiddelen en het uitwisselen van ervaringen. Vooral het uitwisselen van ervaringen met collegas die in dezelfde branche werken wordt zeer waardevol ervaren.

In 2004 wordt de cursus wederom aangeboden en nogmaals gratis. Nu in Amsterdam en in Utrecht. De data voor Amsterdam zijn 20 januari, 3 en 17 februari en 2 maart (altijd op de middag) en voor Utrecht op 17 en 24 mei, 7 en 21 juni. Enkele maanden na afloop wordt nog een terugkommiddag georganiseerd (1 juni voor Amsterdam en 20 september voor Utrecht. Op deze bijeenkomst worden ervaringen en tips uitgewisseld en kunnen vragen uit de praktijk van de RSI-consulent worden gesteld.

Onder de knop Cursussen & trainingen op de website www.arboarchitecten.nl is meer informatie te vinden over de cursus RSI-consulent. Bij belangstelling kun je je aanmelden bij Ellen Roos, vhp opleidingen, tel. 070-3892010.

Naast de cursus RSI-consulent worden er door het Arboconvenant vele andere trainingen en activiteiten georganiseerd. Informatie hierover is te vinden op de website: www.arboarchitecten.nl.

dinsdag, 23 december 2003