Gemeente Maassluis

Persberichten

13-1-2004

Aktie: Een goede start in Maassluis

Op 20 januari 2004 komt de landelijke campagnebus van FORUM (landelijk instituut voor multiculturele ontwikkeling) naar Maassluis.

Sinds mei 2002 trekken meertalige consulenten dagelijks het land in met een speciale, kleurrijke schoolbus om ouders kennis te laten maken met voor- en vroegschoolse educatie. Ze spreken de taal van de ouders en zijn bekend met hun etnisch- culturele achtergrond. De consulenten vormen het campagneteam van de landelijke voorlichtingscampagne: Een goede start. Op weg met de voorschool.

De schoolbus die is ingericht als peuterspeelzaal staat op dinsdag 20 januari 2004 van 08.30 tot 12.30 uur op het veld hoek Lijsterlaan/Burg. Van Reesstraat en van 13.00 tot 16.30 uur op het Da Costaplein.
In de bus zijn ook vertegenwoordigers van het project Opstap en de Stichting Kinderopvang aanwezig.

Alle ouders van kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 3 jaar zijn in een persoonlijke brief uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bus. Voor elk kind is er een leuke verrassing. Wethouder mevrouw Groosman zal om 15.00 uur een bezoek brengen aan de bus en de prijs uitreiken aan de eigenaar van de mooiste tekening. De kleurplatenwedstrijd wordt georganiseerd op de peuterspeelzalen.