Wageningen Universiteit

BLIND VOOR HET EIGEN WERELDJE

Discussie over het rapport Journalist tussen boeren en tuinders

Dinsdag 20 januari 16.00 uur

De NVLJ organiseert samen met de Wetenschapswinkel Wageningen UR een bijzondere bijeenkomst. Luister en praat mee over de betrokkenheid van agrarische journalisten met de sector. Is betrokkenheid een nadeel of een voordeel? Is affiniteit van invloed op de journalistiek? Zijn agrarische journalisten blind voor het eigen wereldje? Geven ze signalen uit de maatschappij door en zo ja hoe?

Ir. Maartje Lof onderzocht die vraagstukken voor de Wetenschapswinkel in opdracht van de NVLJ. Ben je als journalist een doorgeefluik of een idealist? Op welke manier schrijf je? Passief, constaterend of empatisch? Het onderzoek levert opmerkelijke resultaten op.

Programma:
Vanaf 15.45u ontvangst.
16.00u Opening door dagvoorzitter en voorzitter NVLJ Hans Siemes Inleiding door Prof. dr. Cees van Woerkum (Leerstoelgroep Communicatiemanagement Wageningen UR), over het belang van het doorgeven van signalen van maatschappelijke organisaties. Reactie door hoofdredacteuren Bert Westenbrink (Agrarisch Dagblad), Marcel Henst (Boerderij) en Martijn de Groot (Oogst)
17.00u Keuze uit drie workshops, waarin deelnemers aan de bijeenkomst dieper ingaan op verschillende aspecten uit het onderzoek: het doorgeven van signalen uit de maatschappij, het type journalisten en de invloed op het schrijven en het 'korset' van de bladformule. 18.00u Plenaire discussie en afsluiting.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een warm buffet. De kosten voor het buffet (17.50 euro) ter plaatse te voldoen.

Plaats: Bestuurscentrum WUR, Costerweg 50 in Wageningen

Aanmelden via het secretariaat van de Wetenschapwinkel Wageningen UR, bij voorkeur per e-mail: Wetenschapswinkel@wur.nl of per fax: 0317-484449. Graag voor donderdag 15 januari. Degenen die zich aanmelden krijgen het rapport 'Journalist tussen boeren en tuinders' toegestuurd.

Bij opgave vermelden voornaam, achternaam, adres, eventueel organisatie, faxnummer, e-mail adres en of je wel of niet gebruik maakt van het buffet.


---- --