Gemeente Ede

nummer 10/ Ede, 19 januari 2004

Blijvende herinnering aan geboorte prinses Amalia Burgemeester en wethouder Jonker delen eerste geboortebekers uit

Op dinsdagmiddag 20 januari om 13.30 uur delen burgemeester Robbertsen en wethouder Jonker de eerste geboortebekers uit. Dit gebeurt op de Louise de Colignyschool aan de Ceelman van Ommerenweg 11. De kleuters van deze basisschool zullen de eerste bekers in ontvangst nemen.

Op 7 december werd de geboorte van onze kroonprinses Catharina-Amalia bekend gemaakt met de traditionele 101 saluutschoten. Een oude traditie om een kroonprins of kroonprinses te verwelkomen.

Ook de gemeente Ede hecht aan tradities. Daarom geeft het gemeentebestuur aan alle kinderen van de basisscholen in Ede een herinneringsbeker. Hiermee wordt een oude traditie voortgezet want vroeger werd vaak bij koninklijke gebeurtenissen een herinneringsbeker uitgereikt aan schoolkinderen. De burgmeester en de wethouder onderwijs mevrouw Jonker geven de eerste bekers aan de kleuters van de Louise de Colignyschool. De overige scholen halen de bekers zelf op bij het gemeentehuis.

Ede
Op 7 december 2003 zijn er zes kinderen geboren in Ede. Slechts één baby woont ook in Ede.
Dit jongetje, Rick Groters, zal met zijn ouders aanwezig zijn bij de uitreiking van de bekers. Zijn ouders krijgen een speciale beker met inscriptie. Een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag. De overige vijf kinderen krijgen de geboortebeker van de gemeente Ede toegestuurd.De actie van de geboortebekers kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Comité Nationale Feestdagen Ede.