Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 19-01-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden kondigt voor morgen, dinsdag 20 januari, enkele snelheidscontroles aan op onderstaande wegen in de regio. Controles zijn te verwachten op:

o Diverse wegen binnen de bebouwde kom in Arnhem-Zuid, gedurende de ochtenduren, waarbij naast snelheid aandacht besteed wordt aan gebruik van autogordels en helm;
o Brugweg in Herwen, buiten de bebouwde kom, eveneens gedurende de ochtenduren;
o Stationsweg in Scherpenzeel, gedurende de middag en vroege avonduren.

Maar ook op andere wegen zijn controles mogelijk. Uitvoerige ongevallenanalyses, die de overtredingpercentages bepalen, liggen ten grondslag aan de snelheidscontroles. Zo wordt duidelijk op welke wegen de meeste verkeersongevallen gebeuren en welk overtredinggedrag hiervan de oorzaak is. Het VHT past haar controles daarop aan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er voor een langere periode op een bepaalde weg intensief op snelheid wordt gecontroleerd omdat het ongevallencijfer daar heel hoog ligt door snelheidsovertredingen. Met deze doelgerichte controles wordt de verkeersveiligheid vergroot. Daarnaast zullen de routinecontroles vervolgens niet ontbreken om het goede weggedrag te blijven houden. `Zomaar' ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer gewond na val van hoogte

Publicatiedatum: 19-01-2004

Bij een bedrijfsongeval een de Leemansweg in Arnhem is maandag een 65-jarige man uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer werd maandagochtend even na negen uur door werknemers van het bedrijf gewond aangetroffen en bleek vermoedelijk van een ongeveer 3 meter hoge stelling te zijn gevallen. De Arnhemmer zou gepensioneerd werknemer van het bedrijf zijn en af en toe werkzaamheden voor zichzelf verrichten. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is benaderd voor het instellen van een onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen; meisjes plegen meerdere winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 19-01-2004

Met de aanhouding van een 19-jarige vrouw uit Wageningen en een 17-jarige vrouw uit Rhenen, heeft de politie in Wageningen (unit Zuid) verschillende winkeldiefstallen opgelost. De vrouwen zijn op heterdaad aangehouden, toen ze elk aan de Hoogstraat een paar schoenen wilden stelen.

In het bureau bleek dat de dames lingerie, drank en parfum bij zich hadden, kennelijk afkomstig uit minstens drie andere winkels in het Wageningse centrum. De vrouwen bekenden de diefstallen. Overleg met Justitie leidde tot een geldboete van 300 euro voor de oudste en een proces-verbaal voor het jeugdparket voor de jongste. Een zaak overigens die vanwege de woonplaats van deze vrouw wordt doorgestuurd naar het arrondissement Utrecht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221