Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA start actie tegen vreemdelingenstemrecht (20/01/04)

De N-VA treedt niet toe tot het Comité tegen vreemdelingenstemrecht. Eenvoudigweg omdat dit Comité louter een partij-initiatief is dat kadert in een verruimingsoperatie van het Blok. Het Blok maakt misbruik van oprechte tegenstanders van het vreemdelingenstemrecht, door hen aan zich te binden. Het Blok denkt aan zichzelf, níet aan het belang van de Vlamingen.

De hoofdverantwoordelijke voor deze situatie is de VLD. De VLD negeert de Vlaamse meerderheid die tegen het vreemdelingenstemrecht is en laat toe dat de democratie in Vlaanderen aan de kant wordt geschoven. Als de wil van de meerderheid van de Vlamingen niet gerespecteerd wordt, worden mensen van goede wil in de armen van het Blok gejaagd.

De N-VA wil de VLD de kans geven om de democratie in Vlaanderen te herstellen. Niet tot meerdere eer en glorie van de N-VA of als omfloerste verruimingsoperatie.
De N-VA roept de parlementsleden van de VLD op om een motie te ondertekenen waarmee de alarmbelprocedure wordt opgestart. Wanneer drievierde van de Nederlandstalige parlementsleden deze motie onderschrijven, wordt de parlementaire behandeling opgeschort en wordt de zaak verwezen naar de ministerraad. Zo wordt het vreemdelingenstemrecht dus wél een zaak van de regering en kan de VLD haar verantwoordelijkheid nemen. De N-VA zal deze motie ter ondertekening voorleggen aan alle VLD-Kamerleden.

De VLD heeft de sleutel in handen. Aan haar om te beslissen of de wil van de Vlaamse meerderheid gerespecteerd wordt.

Auteur:
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be